Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προσφυγικά camp στην Κρήτη από Νοέμβριο

Σε camp φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών θα δημιουργηθούν στην Κρήτη μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, ώστε να φιλοξενηθούν περίπου 2.000 άτομα, τα οποία θα έχουν πρώτα ταυτοποιηθεί.

Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην Περιφέρεια Κρήτης και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι του νησιού.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, τα camp θα δημιουργηθούν τον Νοέμβριο. «Θα θέλαμε να ζητήσουμε η Κρήτη να δεχθεί περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες. Το πώς θα γίνει η μοιρασιά, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να το δουλέψουν μόνοι τους και εμείς να σεβαστούμε τις προτάσεις που θα κάνουν» ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι θα γίνουν τέσσερις χώροι φιλοξενίας, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης και ότι θα πρέπει οι συνθήκες διαβίωσης να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Τα camp, κατά τον κ. Μουζάλα, θα είναι απόλυτα οργανωμένα και οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σε σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.

Ακόμη, υπογράμμισε πως τα δικαιώματα των μεταναστών θα πρέπει να ισορροπούν με τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ