Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Κλείδωσαν» οι δύο πρώτες τηλεοπτικές άδειες- Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία δημοπράτησης των 4 τηλεοπτικών αδειών που θυμίζει περισσότερο μια σκληρή παρτίδα πόκερ για πολύ δυνατούς παίκτες.

Περίπου 9 ώρες χρειάστηκαν για τη δημοπράτηση της πρώτης από τις 4 τηλεοπτικές άδειες, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες «κλείδωσε» γύρω στις 6 το απόγευμα ενώ αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η δημοπρασία και της δεύτερης άδειας.

Πλέον στη διαδικασία συνεχίζουν 6 υποψήφιου που διεκδικούν τις υπόλοιπες 2 τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η διαδικασία φαίνεται να κινείται γρηγορότερα από το προβλεπόμενο αφού σύμφωνα με πληροφορίες μετά την πρώτη δημοπρασία οι εναπομείναντες υποψήφιοι, αλλά και τα μέλη της ειδικής πενταμελούς επιτροπής, συμφώνησαν να ξεκινήσουν αμέσως την δημοπράτηση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας, χωρίς να μεσολαβήσει χρονικό διάστημα ανάπαυσης ή ύπνου, (υπολογιζόταν μέχρι και 3 ώρες μετά από κάθε άδεια που θα κλείδωνε) με στόχο να έχει κι αυτή ολοκληρωθεί ως αργά απόψε το βράδυ και έως αύριο το βράδυ, ίσως και νωρίτερα να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του διαγωνισμού.

Πάντως έχει γίνει ξεκάθαρο ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία και των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, δεν πρόκειται να ανακοινωθεί η παραμικρή λεπτομέρεια, παρά την αντίθετη φημολογία που υπήρξε από το πρωί, λόγω διφορούμενων δηλώσεων από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συνεπώς κανείς δεν γνωρίζει ακόμη, ποια εταιρεία κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρώτη τηλεοπτική άδεια, γλυτώνοντας νωρίς από την επίπονη διαδικασία. Δεν είναι επίσης γνωστό σε ποιο ύψος έφτασε το τελικό τίμημα, αλλά και σε τι επίπεδα αποσύρθηκαν οι άλλοι υποψήφιοι. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν με μια συνολική κυβερνητική ανακοίνωση όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρθούν οι αυστηρές ρήτρες εμπιστευτικότητας που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως από τους συνολικά οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ