Θρήνος στην Πυροσβεστική. Πρόκειται για 49χρονο 5ετούς θητείας. Έχασε τις αισθήσεις του και δεν άντεξε παρά τις πρώτες βοήθειες που του παρείχαν οι συνάδελφοί του

Το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί την απώλεια ενός 49χρονου πυροσβέστη (5ετους θητείας), που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαζι με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 4:00΄ το απόγευμα. Ο 49χρονος πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.

Αμέσως οι συνάδελφοί του έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Όταν είδαν ότι ο 49χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του άρχισαν να του κάνουν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές, για να τον επαναφέρουν. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η ίδια προσπάθεια έγινε και κατά τη διάρκεια της διακομιδής του με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, που ήταν το πλησιέστερο, αλλά ο 49χρονος δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά να διαπιστώσουν το θάνατό του, που πιθανότατα προήλθε από ανακοπή.

Ωστόσο, η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 49χρονου πυροσβέστη.

Η είδηση για τον χαμό του έπεσε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας όπου υπηρετούσε ο 49χρονος και εκεί διέμενε μαζί με τους γονείς του.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

"Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σήμερα, στην περιοχή Παρόριο, του Δήμου Λεβαδέων, στο Νομό Βοιωτίας, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, Π. Ε. του Κ, 49 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Για τα αίτια του θανάτου του, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή".
Δήλωση υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου

Τα θερμά συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο στο Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας πως οι Έλληνες πυροσβέστες που μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας.

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Όπως αποδείχτηκε και πάλι φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη, οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας και αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας» αναφέρει ο κ.Αποστόλου.
Ανακοίνωση ΝΔ

Τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου εξέφρασε η ΝΔ. Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου σημειώνει:

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου.

Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος".
Συλλυπητήρια Μπακογιάννη

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, με δήλωσή του εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου πυροσβέστη.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε» είπε χαρακτηριστικά.


lamiareport.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top