Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξυλοκόπησαν το Συριζαίο δήμαρχο του Περάματος! Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση

Επίθεση εναντίον του με ξυλοδαρμό καταγγέλλει ο δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Την επίθεση έσπευσε να καταδικάσει πρώτη η ΝΔ

Επίθεση δέχθηκε ο δήμαρχος Περάματος, Ιωάννης Λαγουδάκης, το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, όπως καταγγέλλεται από τον Δήμο.

Ο δήμαρχος ήταν στο θέατρο μαζί με τη σύζυγο του και μέλη της δημοτικής αρχής όταν ομάδα νεαρών, παραβιάζοντας την είσοδο, εισέβαλε στο χώρο και προέβη σε βανδαλισμούς. Αρχικά, ο δήμαρχος τους ζήτησε να απομακρυνθούν, αλλά ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδες νεαρών προκαλούν καταστροφές σε υποδομές της πόλης. Λίγες μέρες πριν, καθώς πραγματοποιούνταν πολιτιστικές εκδηλώσεις των φορέων της πόλης μας στον ίδιο χώρο, εκλάπησαν πράγματα από το Θέατρο, ενώ παράλληλα γράφτηκαν χυδαία συνθήματα στους τοίχους. Δυστυχώς, φαινόμενα λεηλασίας και βανδαλισμού συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις υποδομές της πόλης, όπως στον θερινό Κινηματογράφο, στο Κολυμβητήριο, στην Πρόνοια, σε παιδικές χαρές, στο Πάρκο Δημητριάδη, καθώς και σε δίκτυα φωτισμού” τονίζεται από τη δημοτική αρχή, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το γεγονός.

“Σε μία πόλη που υποφέρει από την κρίση και την ανεργία, σε έναν Δήμο χρεοκοπημένο που δίνει μεγάλο αγώνα για να σταθεί όρθιος και να μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες και έργο στην Πόλη, είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών μέσω αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον”, προστίθεται.


Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση

“Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, που δέχθηκε από περιθωριακά στοιχεία, ο δήμαρχος Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, κατά την επίσκεψή του στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν κατά την εισβολή τους στο χώρο”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι “είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες” και τονίζει ότι “είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών”. Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο υπουργό και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”, επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ.

Με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Περάματος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δήλωσε ότι “οι αιρετοί Πρώτου Βαθμού ούτε εκφοβίζονται ούτε εκβιάζονται”.

Πρόσθεσε πως “σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου όπως επίσης και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές του δήμου”.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε: “Η απάντηση μας απέναντι στον παραλογισμό και την τυφλή βία είναι η ενότητα και η ομοψυχία. Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα”.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν οι δράστες στον χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης

“Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Λαγουδάκης, καθώς και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν οι δράστες στον χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης». Επισημαίνουμε ότι περιστατικά τέτοιου είδους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αφορμή για πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν δήμαρχο που δίνει αγώνες για να σταθεί η κοινωνία όρθια” σημειώνει το κόμμα της συμπολίτευσης σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ