Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Νότιος Κορέα καλεί τους πολίτες της να κάνουν… περισσότερο σεξ

Αντιμέτωπη με τη γήρανση του πληθυσμού της και ενώ κατατάσσεται στις χώρες με τον χαμηλότερο ρυθμό γεννήσεων η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας καλεί τους πολίτες της να κάνουν περισσότερα μωρά.

Μεταξύ των «έκτακτων μέτρων» που πήρε η κυβενρηση ώστε να ενθαρρύνει τα ζευγάρια τις χώρας είτε να ξεκινήσουν οικογένεια, είτε να μεγαλώσουν την ήδη υπάρχουσαν είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας για όσα ζευγάρια χρειάζονται ιατρική θεραπεία γονιμότητας καθώς και επιπλέον άδεια πατρότητας για όσου γονείς πρόκειται να γεννήσουν δεύτερο παιδί.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, το νέο μέτρο ανακοινώθηκε από του υπουργείο υγείας και πρόνοιας καθότι παρατηρίθηκε μια μείωση της τάξεως του 5,3% στις γεννήσεις κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2015.

«Η κυβέρνηση που προετοίμασε τέτοια επείγοντα μέτρα με μια απελπισμένη προσπάθεια μας να εμποδίσουμε τα χαμηλά ποσοστά γεννήσεων για το τρέχον έτος» αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο υπουργός υγείας της Νοτίου Κορέας, Chung Chun-youbin

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ