Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κουρουμπλής: Άδικα και μικρόψυχα αυτά που γράφονται για Ολυμπιονίκες

Την αντίθεσή του σε πρόσφατα απαξιωτικά δημοσιεύματα για Ολυμπιονίκες εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την τελετή βράβευσης του Παναγιώτη Μάντη, ο οποίος, στην Ολυμπιάδα του Ρίο κατέκτησε -μαζί με τον Παύλο Καγιαλή- το χάλκινο μετάλλιο στη ιστιοπλοΐα, καθώς και του προπονητή του Γεράσιμου Ωρολογά.

«Είναι μικρόψυχα αυτά που γράφονται για ανθρώπους που έχουν κάνει τέτοιες σημαντικές διακρίσεις. Είναι άδικα και μικρόψυχα. Αυτή και μόνο η δήλωσή μου τα λέει όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον αθλητή και τον προπονητή απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες με επίχρυσο κότινο, καθώς αμφότεροι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών: ο πρώτος στη κεντρική υπηρεσία (στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης) και ο δεύτερος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Απευθυνόμενος στους τιμηθέντες, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η προσπάθεια σας μας έκανε υπερήφανους. Δείξατε ότι με την επιμονή και με τη δουλειά, τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι γιατί και οι δυο σας είστε στελέχη του υπουργείου μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μια τέτοια όμορφη στιγμή έχει διπλή αξία. Δείξατε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά ως χώρα. Σας ευχαριστούμε για αυτή τη συλλογική σας προσπάθεια».

Οι κ. Μάντης και Ωρολογάς αφού ευχαρίστησαν τον υπουργό για τη βράβευση, ζήτησαν από την Πολιτεία να διευκολύνονται οι αθλητές με άδειες από την υπηρεσία τους, ώστε να προπονούνται κατάλληλα πριν από μεγάλους αγώνες.

Ο κ. Ωρολογάς, εξέφρασε το παράπονο ότι ενώ «η Ελλάδα έχει το καλύτερο “γήπεδο” του κόσμου για ιστιοπλοΐα, δυστυχώς η Ελλάδα δεν το εκμεταλλεύεται κατάλληλα».

Ζήτησε επίσης από τα ΜΜΕ, να προβάλλουν περισσότερο τα ατομικά αθλήματα και πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ: Έρχεται χωρισμός για Ίσσαρη και Άννα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στο νέο επεισόδιο της σειράς  ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΙΙ Ο Μάκης ανησυχεί για τη συμμετοχή του Χρήστου στους παράνομους μαθητικούς αγώνες. Τι...