Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μείον ένα εργοστάσιο,μείον μερικές εκατοντάδες συντάξεις!

Γράφει ο Γιώργος Αγαλιώτης

Άλλο ένα εργοστάσιο σήμερα στο Βόλο κατέβασε ρολά, ακολουθώντας το μονόδρομο της παύσης εργασιών ή της μετανάστευσης για όσους έχουν απομείνει παραγωγικοί στη χώρα.
Εμφανώς δεν έχουν απομείνει επιλογές για δημιουργία σε τούτο το τόπο μετά το πογκρόμ υπερφορολόγησης και καθαρής δίωξης της επιχειρηματικότητας.
Όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Στα μέσα περνά στα ψιλά ως είδηση.
Όπως μου έλεγε χαρακτηριστικά σήμερα επιχειρηματίας,το Ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δε σε αφήνει να βαδίσεις αλλά αν τυχόν τα καταφέρεις,σε κάθε βήμα σου βάζει κι από μια τρικλοποδιά έως ότου σιγουρευτεί πως όταν πέσεις δε θα μπορείς να ξανασηκωθείς ποτέ!
Ταυτόχρονα σήμερα καταβάλλονται μειωμένοι μισθοί και συντάξεις μετά το νέο τσεκούρωμα της αριστερής διακυβέρνησης.
Κλαυθμός και οδυρμός από όλα τα μέσα για το τσεκούρωμα στα περήφανα γηρατειά.Ξεχνούμε πως .περίπου 550 χιλιάδες συνταξιούχοι λαμβάνουν σύνταξη στα 45,στα 50,στα 55 έτη.
Κανείς δε συσχετίζει την αποψίλωση της παραγωγικής οικονομίας με τις καταβαλλόμενες συντάξεις,εφάπαξ κι επιδόματα.
Κανείς δε συσχετίζει τις υπερβολικές δαπάνες για μισθούς και συντάξεις με τη κατακόρυφη επαχθή αύξηση της φορολογίας.
Κανείς δε τολμά να πει ευθαρσώς και δημόσια πως όλο αυτό το τέρας που έχουμε δημιουργήσει και λέγεται Ελληνικό κράτος -δημόσιο το σιτίζουν οι του ιδιωτικού τομέα από τους φόρους τους.
Του ιδιωτικού τομέα όχι του δημόσιου, όπου έχουμε καθορισμένες διοικητικά αμοιβές,λογιστικές κρατήσεις φαντάσματα,μαϊμού μισθολόγια,εφάπαξ και εισφορές που αντιλογίζονται και τεράστια ελλείμματα τα οποία πληρώνονται από τους φόρους όσων ακόμη παράγουν.
Όχι από το λεφτόδεντρο ούτε από δανεικά αφού χρεοκοπήσαμε λόγω του υπέρογκου δανεισμού για να πληρώνουμε αυτές ακριβώς τις δαπάνες.
Ας το κατανοήσουμε.
Όσο ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας βαίνει μειούμενος,τόσο μειούμενες θα είναι οι αμοιβές και οι συντάξεις του δημόσιου.
Όσο κι αν οι μειώσεις γίνονται σαλαμωτά για να είναι εύπεμπτες,αργά ή γρήγορα θα φθάσουμε στο σημείο μηδέν.
Λεφτά δεν υπάρχουν,νέος πλούτος δε δημιουργείται(αφού τον κυνηγάμε).
Άρα στο τέλος θα φάμε τις ίδιες τις σάρκες μας αλά Βενεζουέλα.
Γιατί κάθε εργοστάσιο ή επιχείρηση που κλείνει σημαίνει αυτόματα μερικές εκατοντάδες συντάξεις μειωμένες!
Η μαμά Ευρώπη έτι κι αλλιώς μας έχει ξεγράψει οικονομικά!
Θα πάρει ότι θεωρεί φιλέτο και θα μας έχει αποικία για διακοπές ή βραχίονα για τη προστασία της!
Εμείς φυσικά έως τότε θα έχουμε γίνει όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!!!!

Σημείωση: Την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Ν. Λεβεντέρης Α.Ε. Ήταν το τρίτο λουκέτο στην περιοχή σε λιγότερο από 1 χρόνο αφού είχαν προηγηθεί αυτά σε ΙΜΑΣ και  ΒΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 131-132

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 131-132 Επεισόδιο 131 Οι ισορροπίες στο...