«Η ελληνική οικονομία, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και το νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, έχει μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα καταγράφει τις «ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό), τη ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δισ. ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ), την παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων)», καθώς επίσης και τα εξοντωτικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα λόγω των capital copntrols.


Επίσης, επισημαίνει ότι «η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες» και το πακέτο Γιούνκερ «παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας».

Ακόμα, «η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Όλα αυτά έχουν δραματικές συνέπειες στην πραγματική οικονομία και την απασχόληση και αρκεί μόνο ένα παράδειγμα. Η βύθιση της οικονομίας κατά 8% προκαλεί μεσοσταθμικά 4% αύξηση της ανεργίας και συνακόλουθα απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία ύψους 1,6 δισ./έτος. Οι εξοντωτικές εισφορές επιστημόνων, αγροτών, επαγγελματιών και οι μειώσεις στις συντάξεις, είναι το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών.

Αυτή την πραγματικότητα που είναι εξ ολοκλήρου έργο της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, δεν μπορεί να την αλλάξουν ύποπτες μεθοδεύσεις στα Μ.Μ.Ε., επιπόλαιες εξαγγελίες συνταγματικής αναθεώρησης, δήθεν μεγαλεπήβολες πρωτοβουλίες εκτός συνόρων, ούτε τα φαντάσματα της συνωμοσιολογίας για το 2010 που θυμίζουν περσινά ξινά σταφύλια».

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top