Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καθαρές οι παραλίες στη χώρα μας

«Πάνω από το 97% των υδάτων στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής κατάστασης για κολύμβηση και τα υπόλοιπα ως καλής κατάστασης», διαβεβαιώνει η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μετά από την ανησυχία που προκάλεσε έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), σύμφωνα με την οποία οκτώ ακτές στην περιοχή του Σαρωνικού και Αργολικού Κόλπου είναι ακατάλληλες για κολύμβηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου βάσει των μετρήσεων που κάνει το υπουργείο η χώρα μας τοποθετείται μεταξύ των πρώτων στην Ε.Ε. «Επίσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (European Environ­ment Agency) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα ύδατα της Ελλάδας είναι μεταξύ των καθαρότερων στον κόσμο.

Ειδικότερα, τα νερά της Ελλάδας είναι καθαρά και ασφαλή για κολύμβηση. Με πάνω από το 92% των παραλιών και των ακτών κολύμβησης της Ελλάδας να έχουν αξιολογηθεί, οι ακτές της Ελλάδος βρίσκονται στο 97,2% της κλίμακας αξιολόγησης», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Μάλιστα αναφέρει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος δημοσιεύει κάθε χρόνο έκθεση με τα ευρήματα και σύμφωνα με την τελευταία έκθεση έγινε επιθεώρηση σε περίπου 1.500 τοποθεσίες της χώρας, με 1.499 εξ αυτών να κρίνεται ότι είναι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας για κολύμβηση.

Κάνοντας αναφορά στην έκθεση του ΠΑΚΟΕ, σύμφωνα με την οποία κάποιες ακτές είναι ακατάλληλες για κολύμβηση το υπουργείο απαντά ότι «ότι η λήψη και ανάλυση τυχαίων δειγμάτων με τρόπο μη επιστημονικό, σαφώς εγείρει αμφιβολίες ως προς την πληρότητα και την ορθότητα των αποτελεσμάτων, παραπλανεί και μειώνει το ζωτικής σημασίας τουριστικό προϊόν της χώρας μας».

imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...