Εντύπωση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η νέα εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ.Σοφία Ζαχαράκη ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του γεν.γραμματέα του υπουργείου Παιδείας με απόφαση του υπουργού Νίκου Φίλη.
Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είχε αποσπασθεί τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Παυσανία Παπαγεωργίου.

Την κ. Ζαχαράκη την είχε αποσπάσει ο κ. Παπαγεωργίου στο γραφείο του, λόγω της μεγάλων γνώσεων που κατέχει επί ευρωπαικών προγραμμάτων στη Δια Βίου Μάθηση, που φέρεται να απέκτησε κατά τη θητεία της στο υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 όπου συνεργάστηκε με τον τότε υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζιδάκη σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η απόσπαση της κ.Ζαχαράκη ανακλήθηκε όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την όρισε διευθύντρια
της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Απρίλιο.


Η Κ.Ζαχαράκη είναι επισηςμέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Την αποκάλυψη έκανε το press-gr.com


To press-gr αναφέρει χαρακτηριστικά:

Σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις 30 Δεκεμβρίου 2015 διαβάζουμε λοιπόν με τίτλο «Παντός καιρού»:Στέλεχος της κυβέρνησης Σαμαρά και ενεργό μέλος της Ν.Δ. εργάζεται στο υπουργείο Παιδείας στο πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης Παυσανία Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες αποσπάστηκε η Σοφία Ζαχαράκη, πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας σε διαβαθμισμένη (!) θέση σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού της. Η κ. Ζαχαράκη έχει υπηρετήσει (Σεπτεμβρίος 2012 – Ιούνιος 2014) στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη (τότε υπουργού Ανάπτυξης) και κατόπιν (Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2015) στο γραφείο του Β. Κοντοζαμάνη, γενικού γραμματέα Υγείας επί Βορίδη.

Εύλογες ερωτήσεις: τι καθήκοντα έχει ένα κυβερνητικό και κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ποια η στάση του υπουργού Ν. Φίλη;

Και για να μην υπάρχουν απορίες, ιδού και η επίσημη απόφαση της απόσπασης της κ. Ζαχαράκη:

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη αποσπάται η Σοφία Ζαχαράκη, εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας , η οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β ́ Αθήνας, σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Η απόσπαση σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς λύεται αυτοδικαίως με την αποχώρηση για οποιοδήποτε λόγο του Γενικού Γραμματέα.

Ερωτάται λοιπόν:

1. Γιατί η κ. Ζαχαράκη είχε αποσπαστεί στο Γραφείο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας υπό τον κ. Φίλη;

2. Τι ρουσφέτι ήταν αυτό την ώρα που η ΝΔ είχε κηρύξει τον πόλεμο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ; Ποια υποχρέωση υπήρξε; Και τι υπόγειες διαδρομές μεταξύ «πολιτικών εχθρών» (κατά τα λοιπά) είναι αυτές;;

3. Είναι ακόμη αποσπασμένη εκεί ή πότε έληξε η απόσπασή της και πού είναι τώρα η οργανική θέση της καθώς και πού αποσπάστηκε;

4. Γιατί δεν το ανέφερε στο βιογραφικό της ή δεν απάντησε στην εφημερίδα ότι π.χ. …δεν είναι το ίδιο πρόσωπο;

Η κ. Ζαχαράκη μπορεί να ξεκινήσει την καριέρα της ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις…

Η απόφαση ανάκλησης της απόσπασης 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Με την αριθμ. 68700/Γ2/22−04−2016 απόφαση του
Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ανα−
καλείται, από 06/04/2016, η απόσπαση της Ζαχαράκη
Σοφίας του Ηλία, με Α.Δ.Τ.: ΑΗ 084955, εκπαιδευτικού
του κλάδου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας (A.M. 401442) η
οποία βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, σε
διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμμα−
τέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Υπουργείου
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top