Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στοίχημα: Προκρίνεται ο ΑΠΟΕΛ

Σέντρα σήμερα στις ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να δίνουν «μάχες» με Χαποέλ Μπερ Σεβά και Άγιαξ την Τετάρτη (03/08). Στο σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζει η εντός έδρας αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Ρόζενμποργκ, παιχνίδι που συμπεριλαμβάνεται στις προτάσεις μας, καθώς θεωρούμε ότι οι Κύπριοι θα κερδίσουν το στοίχημα της πρόκρισης.

«Δύναμη» το ΓΣΠ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας απ’ την αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ – Ρόζενμποργκ, όπου θα επιλέξουμε την πρόκριση των γηπεδούχων σε απόδοση 2.70. Μπορεί η εμφάνιση του να ήταν κατώτερη του αναμενομένου, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ βρήκε αυτό που έψαχνε στη Νορβηγία. Το εκτός έδρας γκολ του Εφραίμ δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στη σημερινή ρεβάνς, όπου ναι μεν οι Νορβηγοί παραμένουν το φαβορί, ωστόσο αρκεί ένα γκολ από πλευράς του Θρύλου για να αλλάξει τα δεδομένα. Με 4-5-1 έπαιξε ο Τόμας Κρίστιανσεν στο Τροντχάιμ, σχηματισμός που κράτησε την ομάδα του πολύ πίσω και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να πλησιάσει αρκετές φορές την περιοχή. Δίκαιο το 2-0 των πρώτων 45 λεπτών, η Ρόζενμποργκ είχε κι άλλες φάσεις για να ανεβάσει το σκορ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο η απόδοση της έπεσε. Εκεί ανέβηκε ο ΑΠΟΕΛ, σκόραρε στο 68’ και στο φινάλε θα μπορούσε να πάρει ακόμη και την ισοπαλία. Από τρεις διαδοχικές παρουσίες σε φάση ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων προέρχεται ο ΑΠΟΕΛ, που έπαιξε το 2013 και πέρυσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το 2014 στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα αναμένεται να έχει στο πλευρό του χιλιάδες φίλους του, καθώς το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο.

Απ’ την άλλη, με απογοήτευση αποχώρησε απ’ το γήπεδο η Ρόζενμποργκ την περασμένη εβδομάδα, καθώς το 2-1 δεν ήταν αρκετό. Άπαντες θεωρούσαν ότι έπρεπε να σκοράρουν περισσότερα γκολ, ενώ ο κόουτς Ινγκέμπρετσεν τα έβαλε με τους παίκτες του τόσο για την κακή εκτέλεση σε μεγάλες φάσεις, όσο και για τη χαλαρότητα που επέδειξαν στο τελευταίο 20λεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να βρει ένα γκολ που αλλάζει τα δεδομένα. Οι Νορβηγοί ήταν καταφανώς ανώτεροι στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και στο μισό δεύτερο μέρος, σίγουρα άξιζαν να κερδίσουν, ενώ έδειξαν ότι έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό απ’ τους Κύπριους. «Καίγονται» να περάσουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς έπαιξαν εκεί τελευταία φορά τη σεζόν 2007-2008. Έκτοτε συμμετείχαν τέσσερις φορές στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τελευταία την περσινή κόντρα σε Λάτσιο, Σεντ Ετιέν και Ντνίπρο (αποκλείστηκαν). Έρχονται ξεκούραστοι στη ρεβάνς, καθώς η αναμέτρηση πρωταθλήματος με τη Βίκινγκ αναβλήθηκε, κάτι που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από άλλες ομάδες της Νορβηγίας. Ένα θέμα είναι η ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία, ωστόσο ο Ινγκέμπρετσεν επεσήμανε ότι αυτό δε θα αποτελέσει πρόβλημα. Θεωρούμε ότι στην «καυτή» έδρα του, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να πάρει την πρόκριση.

Άσσος με κάλυψη για Καραμπάκ

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας απ’ την αναμέτρηση Καραμπάκ – Βικτόρια Πλζεν, όπου θα επιλέξουμε τον 1 DNB σε απόδοση 2.05 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Κοιτάζοντας περισσότερο τα νώτα της, η Καραμπάκ κατάφερε να φύγει με το ισόπαλο 0-0 από την Τσεχία πριν από μία εβδομάδα και ελπίζει ότι θα καταφέρει να κερδίσει την πρόκριση στα πλέι οφ στη σημερινή ρεβάνς. Οι Αζέροι αναμένεται να έχουν τη δυναμική στήριξη των οπαδών τους, ενώ γνωρίζουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρουν τη νίκη, καθώς οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ ευνοεί την Πλζεν. Μπορεί να δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ντουντελάνζ στο 2ο προκριματικό γύρο, όμως ταυτόχρονα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετρούν μόλις μία ήττα στα 37 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις (29-7-1). Η Βικτόρια Πλζεν, από την πλευρά της, αγωνίζεται ουσιαστικά σήμερα για δύο αποτελέσματα, καθώς προκρίνεται είτε με νίκη είτε με ισοπαλία με γκολ. Οι Τσέχοι έχουν ως «σύμμαχο» ένα εξαιρετικό στατιστικό, καθώς μετρούν 7/7 εκτός έδρας νίκες σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Προέρχονται από το δεύτερο φετινό επίσημο παιχνίδι τους, αφού το Σάββατο επικράτησαν με ανατροπή της Γιχλάβα στην πρεμιέρα του εγχώριου πρωταθλήματος. Δέχθηκαν γκολ στο πρώτο ημίχρονο και «γύρισαν» το ματς στην επανάληψη με τα γκολ των Κουτσέρα (51′) και Κόπιτς (63′). Δίνουμε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Επισκεφθείτε το Betarade.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...