Νέο κάλεσμα για την κεντροαριστερά απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε:

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στην ΔΗΜΑΡ και στις Κινήσεις Πολιτών κάναμε το πρώτο βήμα τον Σεπτέμβριο συγκροτώντας την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Τα μέλη και τα στελέχη των δυνάμεων μας έχουμε μοιραστεί και μοιραζόμαστε και σήμερα τις ίδιες αγωνίες μέσα στην ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ και τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα. Πρόσφατα για να δώσω έμφαση στην αναγκαιότητα αποφασιστικών κινήσεων, πρότεινα να κλειστούμε οι αρχηγοί των κομμάτων, των κινήσεων και ανένταχτες προσωπικότητες σε ένα δωμάτιο και να μην βγούμε από εκεί, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Αυτό θέλουν σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες, να τους πούμε ότι θα πάμε όλοι μαζί. Για αυτό σήμερα καλώ την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να κινηθούμε άμεσα, να προχωρήσουμε όλοι μαζί για τον φορέα της προοδευτικής παράταξης και τις εκλογές για τον επικεφαλής από την βάση. Χωρίς μικροκομματικές περιχαρακώσεις, εγωισμούς και προσχηματικές δικαιολογίες. Να αφήσουμε στην άκρη συλλογικές και προσωπικές ανασφάλειες με στόχο μία ισχυρή προοδευτική παράταξη».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε πως «η δική μου πρόταση είναι ένας σύγχρονος ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας. Υπάρχουν σήμερα φωνές που επιδιώκουν τον ενιαίο χώρο, αλλά ως ένα πολιτικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου. Διαφωνώ. Υπάρχουν επίσης φωνές προσκολλημένες σε μηχανισμούς και δομές του παρελθόντος. Διαφωνώ».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κατηγόρησε την κυβέρνησης πως εφαρμόζει μέτρα δογματικής λιτότητας.


«Το αξιοπερίεργο είναι πως πολλά από τα μέτρα αυτά είναι δικής της έμπνευσης. Η τελική πρόταση για να λυθεί το ζήτημα του Υπερταμείου, για 99 χρόνια, το καλοκαίρι ήταν πρόταση του πρωθυπουργού όπως αποδεικνύεται από τις τελευταίες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων. Η λογική δηλαδή εκχώρησης για έναν αιώνα της διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων χωρίς να μπορεί το Ελληνικό δημόσιο να έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Υποστηρίζω ότι χρειάζεται η αξιοποίηση και όχι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Όταν όμως δεν δέχεσαι την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και έχει αυταπάτες μετά έρχεται η εκποίηση», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου για τις συντάξεις των 384 € που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας μας άφησαν άφωνους. «Ας ζήσει ο κ. Κατρούγκαλος με 384 ευρώ για ένα μήνα και μετά ας κάνει δηλώσεις», πρόσθεσε.

Τέλος για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως «χρειάζεται να μπει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό πεδίο, αλλά η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο, με τις λογικές big brother που παρακολουθούμε και δεν τιμούν κανέναν στην κυβέρνηση. Δεν μπορώ να καταλάβω πως στην ψηφιακή εποχή μιλάμε μόνο για 4 άδειες. Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έπρεπε να μπουν στην διαδικασία με την κρατική εποπτεία, όχι όμως τον σφιχτό εναγκαλισμό, για να μην υπάρχει χειραγώγηση της ενημέρωσης, και θα φανεί στην πορεία πόσοι μπορούν να αντέξουν. Δεν μπορεί επίσης το χρήμα να είναι το μόνο κριτήριο σε αυτή την διαδικασία. Αυτά τα αυτονόητα σε οποιαδήποτε χώρα πρέπει να εφαρμοστούν και στη χώρα μας».

newpost.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top