Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βέλγιο: Φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ» μαχαίρωσε δύο γυναίκες αστυνομικούς με ματσέτα!

Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο Βέγλος πρωθυπουργός – Η επίθεση έγινε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα και ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από τις αρχές

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου ώρα στην πόλη Σαρλερουά στο Βέλγιο όταν ένας άντρας που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» μαχαίρωσε με ματσέτα δύο αστυνομικούς.

Η επίθεση έγινε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα και όπως μετέδωσαν λίγη ώρα μετά το αιματηρό χτύπημα τα βελγικά ΜΜΕ, ο δράστης «εξουδετερώθηκε» από έναν τρίτο αστυνομικό.

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση, ωστόσο, οι δύο γυναίκες αστυνομικοί κατάφεραν να επιζήσουν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι γνωστή αν και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η μία από τις δύο γυναίκες έχει «βαθιές πληγές στο πρόσωπό της».

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης

Όσον αφορά στον δράστη, έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός τρίτου αστυνομικού ο οποίος βρισκόταν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Πάντως, η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στους τραυματίες αστυνομικούς.

Ο κ. Μισέλ αναφέρθηκε επίσης στην επίθεση, τονίζοντας πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Το tweet του Σαρλ Μισέλ

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ