Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Έπρεπε να περάσουν δέκα καταστροφικά χρόνια για την Ελλάδα για να καταλάβουμε ότι τα “θεία βρέφη” που είχαν προωθηθεί για να κυβερνήσουν τον τόπο, ήταν στην ουσία ανίκανα για το έργο αυτό.

Όμως προβλήθηκαν στην πολιτική ζωή του τόπου ως σωτήρες, ως ικανότατοι ηγέτες, ο λαός τους τίμησε με εκπληκτικά μεγάλα ποσοστά και τελικά και οι δύο μπροστά στην καταστροφή που οι ίδιοι δημιούργησαν, ολιγώρησαν και το έβαλαν στα πόδια.

Αλήθεια πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι για να κυβερνήσεις και να ηγηθείς δεν φθάνει να είσαι “γόνος” που σε έχουν ενδύσει με μία αίγλη επίπλαστη, αλλά χρειάζονται ηγετικά προσόντα, διοικητικές ικανότητες, ψυχικά χαρίσματα, σθένος, αντοχές και πολλά άλλα ακόμη, αλλά το κυριότερο θα πρέπει να έχεις σφυρηλατηθεί και δοκιμασθεί πρώτα στο αμόνι της ζωής και να αποδεικνύεις κάθε μέρα με τις πράξεις σου, την εμπειρία σου, τον τρόπο ζωής σου και την συμπεριφορά σου ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη του λαού.

Επιτέλους πότε θα σταματήσουμε να εναποθέτουμε τις απέλπιδες ελπίδες μας στα “θεία βρέφη”;

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top