Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Κλείνει εσωκομματικά μέτωπα, ετοιμάζεται για περιοδείες

Στη Νέα Δημοκρατία ανεβάζουν στροφές και όχι μόνο αντιπολιτευτικές. Αφού το πρώτο βήμα περί συμμαζέματος του “οίκου” της ολοκληρώθηκε χθες με την επίσημη πρώτη ημέρα λειτουργίας των νέων γραφείων του κόμματος στην Πειραιώς στο Μοσχάτο, σειρά παίρνει το βαθμηδόν ξετύλιγμα της γαλάζιας ατζέντας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εισερχόμενος χθες στα νέα γραφεία, έστειλε σαφές μήνυμα για αναδιοργάνωση των οικονομικών της Ν.Δ, το οποίο επιθυμούν πλέον στην αξιωματική αντιπολίτευση να αποκτήσει ξεκάθαρο συμβολισμό: Όπως μαζεύουμε το σπίτι μας, έτσι θα μαζέψουμε και τα οικονομικά της χώρας.

Άλλωστε, η διαφορά στις λειτουργικές δαπάνες του κόμματος μετά τη μετακόμιση στο Μοσχάτο από το κτίριο της Συγγρού, είναι εντυπωσιακή αριθμητικά και μόνον με την αναφορά των δύο ενοικίων: Στο υπερπολυτελές κτίσμα της Συγγρού, η Ν.Δ κατέβαλε μηνιαίο ενοίκιο 95.000 ευρώ ενώ στο νέο της “σπίτι”, μόλις 9.800.

Συνάντηση με Τζιτζικώστα

​Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα στις 16.30, αναμένεται να συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για πρώτη φορά μετά την άνοιξη και ύστερα από διαρκείς αποστάσεις που τηρούσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης από θέσεις που εξέφραζε η νέα ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τετ α τετ των δύο ανδρών προγραμματίστηκε μόλις το δεκαπενταύγουστο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για ανταλλαγή ευχών και ως φαίνεται, η σημερινή κατ ιδίαν συνάντησή τους μετά από μήνες, έχει ως κύριο στόχο των “λιώσιμο” του μεταξύ τους πάγου.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξάλλου, πρόσφατα ( 26 Ιουλίου κατά την κυβερνητική φιέστα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος) εξέφρασε την αντίθεσή του στην απορριπτική στάση που τηρεί το κόμμα απέναντι στις προτάσεις του Α. Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, χαρακτηρίζοντας “λάθος”, να μην τις δεχθεί.

Η συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, εντάσσεται πάντως και στην προαίρεση του γαλάζιου προέδρου να “κλείσει” τα εσωκομματικά μέτωπα εν όψει ενός φθινοπώρου κατά τη διάρκεια του οποίου εκτιμούν τη Ν.Δ ότι η πίεση που θα υποστεί η Κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ήτοι κάλπες.

Το τετ α τετ αυτό έρχεται μετά την προ εβδομάδων συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μειμαράκη, μετά το πέρας της οποίοας αμφότερες οι πλευρές διαμήνυσαν ότι τα όποια ζητήματα στη μεταξύ τους σχέση, λύθηκαν.

Πέραν τούτου ωστόσο, δεδομένης της κατά πληροφορίες δεδομένης πρόθεσης του προέδρου της Ν.Δ να προχωρήσει σε “λίφτινγκ” των τομέων ευθύνης του κόμματος, οι συναντήσεις με ιστορικά (ή) και προβεβλημένα γαλάζια στελέχη, κρίνεται μάλλον επιβεβλημένη από την ηγεσία.

Περιοδείες

Κατά τα λοιπά, πέραν των μηχανών του κόμματος που δουλεύουν πλέον στο φουλ εν όψει της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ (16-18 Σεπτεμβρίου), ο πρόεδρος της Ν.Δ ετοιμάζει περιοδείες εντός και εκτός Επικράτειας. Εντός των πρώτων ημερών του επόμενου μήνα, αναμένεται να μεταβεί στην Πορτογαλία, όπου θα συναντηθεί με τον Π. Κοέλιο.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ