Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«ΤΡΕΧΕΙ» ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Πριν το δύσκολο φθινόπωρο… προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα

Τη βεβαιότητα ότι «στη χώρα υπάρχει πλέον κλίμα σταθερότητας και η οικονομία μπαίνει σε… τροχιά» εκφράζουν από το κυβερνητικό επιτελείο, επιχειρώντας παράλληλα να κεφαλαιοποιήσουν τα όποια κέρδη από τις εξαγγελίες δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός είχε χθες κλειστή σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και ζήτησε για το επόμενο διάστημα να συνεχιστεί η δουλειά ώστε να είναι έτοιμοι για τα επόμενα βήματα. Το διάστημα που απομένει μέχρι την έναρξη της δεύτερης αξιολόγησης είναι μικρό και θεωρείται σίγουρο πως η πόλωση με την αξιωματική αντιπολίτευση θα χτυπήσει «κόκκινο» με αιχμή του δόρατος την ατζέντα της καθημερινότητας.
Όχι τυχαία επομένως, κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι «προσπαθούμε να δούμε πώς θα γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στα καθημερινά», εξηγώντας ότι βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση.
Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα
Παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές ταχύτητες έχουν χαμηλώσει, από το Μαξίμου έχουν ανοιχτά τα ραντάρ τους και οι όποιες καλοκαιρινές αποδράσεις των κυβερνητικών στελεχών προβλέπονται σύντομες.
Μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας έχει παρουσιάσει το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής που είναι: οι θεσμικές αλλαγές, οι πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και η στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές. Επόμενο στάδιο άρα, «είναι το πώς θα υλοποιηθούν στην πράξη όλα τα παραπάνω».
Με ορίζοντα λοιπόν το Φθινόπωρο, η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ φαίνεται ότι θα αποτελέσει σταθμό για το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο «κόφτης» στα σενάρια εκλογών
Τέλος, το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά στελέχη απορρίπτουν εμφατικά το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το Φθινόπωρο.
Ένα ακόμα ηχηρό «όχι» ήρθε δια στόματος Νίκου Παππά, με τον υπουργό επικρατείας να απαντά κατηγορηματικά αρνητικά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό «στο κόκκινο».
«Ένα πράγμα που θα βοηθήσει στο να ηρεμήσει το πολιτικό κλίμα, είναι η ρεαλιστική ανάγνωση της πραγματικότητας, η οποία λέει ότι δεν προβλέπονται εκλογές το φθινόπωρο, αλλά το 2019», είπε με τη σειρά του ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

iefhmerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ