Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Τρέχουν και δεν φτάνουν στη Συγγρού για τα ψηφοδέλτια

Τις παραιτήσεις όλων των επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στο Φθινόπωρο για όσους-όσες θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές. Συνεπώς, στελέχη όπως ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Γιάννης Οικονόμου, ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης, η γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος Ζωή Ράπτη, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Νίκος Κωστόπουλος, ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, θα πρέπει να παραιτηθούν για να συμμετάσχουν στις «γαλάζιες» λίστες. Παράλληλα, μίνι ανασχηματισμός στη ΝΔ θα υπάρξει και για συντονιστές – τομεάρχες, ενώ αίνιγμα παραμένει τι θα γίνει με το επικοινωνιακό επιτελείο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, που φαίνεται το τελευταίο διάστημα να έχει ανακτήσει έδαφος, όπως διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Ονόματα-φωτιά υποψήφια για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες της REAL, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να κάνει… μεταγραφές στη ΝΔ, οι οποίες όμως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Το πρώτο όνομα που συζητείται είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης, που δείχνει να είναι πολύ κοντά στην Συγγρού, ιδιαίτερα εάν το MEGA δεν πάρει άδεια. Επόμενο «καυτό» όνομα για τη ΝΔ είναι του επίσης δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος όταν τον ρωτούν σχετικά λέει με νόημα: «Εγώ, στην Α΄ Αθηνών μεγάλωσα». Δυνατά παίζει και το όνομα του Σάκη Ρουβά. Ο διάσημος καλλιτέχνης, θυμίζουμε, πως σε αποκλειστική συνέντευξη στο δικό μας περιοδικό CRASH που κυκλοφορεί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική.

Κλείνει μέτωπα ο Κυριάκος

Στο ενδιάμεσο, βέβαια, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπαθεί να κλείσει και τα εσωκομματικά μέτωπα, μετά και την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Παράλληλα, στην Αίγλη του Ζαππείου βρέθηκε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς μαζί με πάνω από δεκαπέντε βουλευτές και «γαλάζια» στελέχη. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Κώστας Καραγκούνης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο πρώην γραμματέας Οργανωτικού στη Συγγρού Γιώργος Λουλουδάκης κ.ά. Οι συνδαιτημόνες συζήτησαν για όλες τις εξελίξεις, τη δεύτερη αξιολόγηση που έρχεται και τα μελλούμενα με τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει λόγο για θερμό φθινόπωρο.

Κυβερνάμε …στη ΔΕΘ

Στη Συγγρού επισημαίνουν πως στη ΔΕΘ θα ξεδιπλωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ θεωρούν πως οι όποιες μικρές διαφοροποιήσεις θα καμφθούν όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε προς τον εκλογικό ορίζοντα. Άλλωστε από τον Σεπτέμβριο, πέρα από το πρόγραμμα, η Συγγρού θα ανεβάσει τους τόνους, θα πιέσει περαιτέρω την κυβέρνηση, ενώ και ο Μητσοτάκης μετά από μια πρώτη δοκιμαστική περίοδο θα ανακατέψει την τράπουλα σε επίπεδο προσώπων, με κάποιους μάλιστα να επιμένουν και για εκπλήξεις πρώτου μεγέθους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ