Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ματσέτα σε αστυνομικούς

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος ο δράστης της επίθεσης στο Σαρλερουά ήταν «στρατιώτης του Χαλιφάτου» – Πρόκειται για έναν 33χρονο αλγερινής καταγωγής που ήταν «γνωστός στις αρχές»

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε την Κυριακή μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων AMAK, το οποίο απηχεί τις απόψεις των τζιχαντιστών, ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την χθεσινή επίθεση με τη ματσέτα κατά δυο αστυνομικών στο Σαρλερουά, στο Βέλγιο.

Λίγη μόνο ώρα αφότου ο εισαγγελέας του Βελγίου έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού, οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν ότι πίσω από το αιματηρό χτύπημα ήταν ένας «στρατιώτης του Χαλιφάτου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, ο άντρας με τη ματσέτα που επιτέθηκε χθες κατά δύο γυναικών αστυνομικών, ήταν ένας 33χρονος αλγερινής καταγωγής άντρας, που ήταν γνωστός για αδικήματα στις αρχές, όχι όμως για τρομοκρατική δράση.

Ωστόσο, από χθες το βράδυ ο Βέλγος πρωθυπουργός μιλούσε για τρομοκρατική επίθεση και όλα τα στοιχεία συμφωνούν με το συμπέρασμα αυτό.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι την Κυριακή στη Λιέγη του Βελγίου, σήμανε νέος συναγερμός εξαιτίας ενός άντρα που κρατούσε ματσέτα και περιφερόταν στην πόλη!

Αμέσως ενεργοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία κατάφερε να συλλάβει τον άντρα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες έχει καταγωγή από την Τουρκία και είναι 20 ετών. Πάντως, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές, ο άντρας δεν σχεδίαζε να επιτεθεί, ενώ δεν έχει ποινικό μητρώο. Εξετάζεται, ωστόσο, το σενάριο ο άντρας να έχει δώσει στην αστυνομία λανθασμένα στοιχεία ταυτότητας.

protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ