Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφωνία Μαξίμου για τις καταγγελίες Καμμένου κατά Καλογρίτσα

Την… αναίμακτη τακτική της αφωνίας υιοθετούν το Μέγαρο Μαξίμου και στελέχη της Κουμουνδούρου, μπροστά στο μείζον για το εσωτερικό της συγκυβέρνησης ζήτημα που έχει προκύψει με τις από το Twitter καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, σχετικά με την υποψηφιότητα Καλογρίτσα για μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Η ανάρτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (“με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…”, έγραψε) ρίχνει βαριά τη σκιά του στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, που αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ μείζον αφήγημα, ενώ έρχεται για να προστεθεί σε σειρά δημόσιων παρεμβάσεων του κυβερνητικού εταίρου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Καλογρίτσας δε θα πρέπει να διεκδικήσει άδεια από τη στιγμή που αναλαμβάνει εργολαβίες από το Δημόσιο.

Ο μόνος που έχει αντιδράσει, προς το παρόν, από την Κουμουνδούρου στο… τιτίβισμα-φωτιά του κ. Καμμένου είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, που κάλεσε τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παρουσιάσει όσα στοιχεία έχει για τον κ. Καλογρίτσα. “Δεν έχω κανένα σχόλιο για το tweet στο οποίο αναφερθήκατε, επειδή δεν έχω σχετικές πληροφορίες και γνώση”, αρκέστηκε να δηλώσει, μιλώντας στο “Βήμα fm”, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης βάλουν με τόνους ιδιαίτερα αιχμηρούς κατά των κυβερνητικών χειρισμών στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, για παράδειγμα, υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες η διαφημιστική πίτα είναι της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε κανάλι χρειάζεται για να είναι βιώσιμο 50 εκατομμύρια ευρώ και για αυτό ο αριθμός των αδειών ορίστηκε στις τέσσερις, αν και χθες επανήλθαν στο προσκήνιο από την κυβέρνηση οι θεματικές άδειες. “Αυτά τα κανάλια δεν χρειάζονται 50 εκατομμύρια ευρώ, για να λειτουργήσουν;”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αστεία χαρακτήρισε τη διαδικασία ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. “Από μια κακή περίοδο στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε σε απολυταρχική περίοδο με έναν υπουργό υπέρτατο άρχοντα, πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή, από εργολάβους σε εργολάβους, πάμε σε ένα καθεστώς που θα εξυπηρετεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… Ο τρόπος της κυβέρνησης είναι εις βάρος της δημοκρατίας. Είναι αστεία διαδικασία. Ρεζιλεύει το πολίτευμα”, επισήμανε ο Στ. Θεοδωράκης (Σκάι).

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστυνομικός stalker συνελήφθη γιατί παρακολουθούσε την αστυνομικό πρώην σύζυγό του

Αστυνομικός stalker που παρακολουθούσε επίμονα την πρώην σύζυγο του, μετατρέποντας τη ζωή της σε κόλαση, συνελήφθη από συναδέλφους του! Μάλιστα, στον 46χρονο, τον οποίο κατήγγειλε...