Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η υπόθεση σίτισης προσφύγων από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φθάνει η υπόθεση της ανάθεσης σε κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του έργου σίτισης προσφύγων στο Hot Spot των Σερρών που έγινε γνωστή μετά από καταγγελία της βουλευτού του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή. Η βουλευτής Σερρών κατήγγειλε πως το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τάπας ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ και πως ο έλεγχος για το αν τηρούνται όλες οι διαδικασίες και η νομοθεσία θα διεξάγεται από την κόρη του.

Η υπόθεση προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση της σίτισης των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, αποδεικνύεται πως κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και οικονομική ιδιοτέλεια». Ρωτά δε, από τους αρμόδιους υπουργούς αν υπήρξε διαδικασία ελέγχου του φακέλου των εταιριών που υπέβαλαν αίτηση στο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να αποκλειστούν οι «ημέτεροι».

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε και ο βουλευτής της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα». Θέση στο ζήτημα πήρε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας την καταγγελία του από τον Απρίλιο για πάρτι των «ημετέρων» στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. «Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας «ντροπή». Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε», ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook.

imerisia.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. “Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις...