Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ “ΑΘΑΝΑΤΩΝ” ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Καμία έκπληξη δεν μας δημιούργησε η είδηση ότι συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο Ρίο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής , Ιρλανδός Πάτρικ Χίκεΐ, για παράνομη διακίνηση εισιτηρίων των Ολυμπιακών αγώνων.

Εάν κάποιος ανατρέξει στην ιστορία, από τους αρχαίους χρόνους ακόμη, οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν ένα πολύ κερδοφόρο πεδίο διαφθοράς, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή.

Η διαπάλη συμφερόντων για την ανάθεσή και την οργάνωσή τους καθώς και η διακριτική μεταχείριση που δείχνει η Ολυμπιακή Επιτροπή στο ζήτημα των αναβολικών και τα σκάνδαλα που πολλάκις αποκαλύπτονται, είναι χαρακτηριστικά της διαφθοράς που υπάρχει στους κόλπους των “Αθανάτων”, που δυστυχώς συμπεριφέρονται σαν “κοινοί θνητοί λωποδύτες”.

Το Ολυμπιακό κίνημα των υψηλών ιδανικών και του αθάνατου Ολυμπιακού πνεύματος χρειάζεται επειγόντως κάθαρση, μία “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για να αναγεννηθεί και να ξαναβρεί την χαμένη ταυτότητά του.

Εκεί ακριβώς στοχεύει και η εφικτή (έναντι της πρότασης για μόνιμη τέλεση στην Ελλάδα) πρόταση της “κοινωνίας αξιών” και της “Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου-ΕΔΗΚ”, για:

1. Μόνιμη μεταφορά της έδρας της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις εξαίρετες και επαρκέστατες εγκαταστάσεις του νεότευκτου κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

2. Αναβάθμιση και θεσμοθέτηση της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία στο υψηλότατο ακαδημαϊκό επίπεδο ανωτάτων σπουδών, ώστε να αποτελεί το παγκόσμιο κέντρο σπουδής και έρευνας επί του Ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και των συναφών επιστημονικών τομέων που σχετίζονται με τις αθλητικές και οργανωτικές λειτουργίες των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων.

* Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ