Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καυγάς στη Βουλή για την απόσπαση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο Πολυτεχνείο – Την κάλυψε ο Φίλης – Ποιός τη σύγκρινε με τη σύζυγο του Κώστα Καραμανλή

Τη συζήτηση για το θέμα ξεκίνησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον κ. Νίκο Φίλη
– Ο υπουργός Παιδείας από τη Βουλή, τους κατηγόρησε πως θέλουν να κερδίσουν δέκα λεπτά δημοσιότητας στα κανάλια
– Ο κ. Φίλης ενημέρωσε πως η Περιστέρα Μπαζιάνα δεν πάει πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο και ανάλογες αποφάσεις είχαν παρθεί και από προηγούμενες κυβέρνησεις
– Ο κ. Νίκος Φίλης υποστήριξε πως η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει να επιδείξει ότι ένα πλούσιο επιστημονικό έργο
– Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε την ακαδημαϊκή πορεία της κας Μπαζιάνα με τις σπουδές της συζύγου του Κώστα Καραμανλή

Πλήρη κάλυψη από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τον διορισμό της Περιστέρας Μπαζιάνα, συζύγου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με επίθεση στους βουλευτές της ΝΔ ότι «επιζητούν να κερδίσουν δέκα λεπτά δημοσιότητας στα Κανάλια…».

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από το βήμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής «σήκωσε το γάντι» στις επικριτικές αιτιάσεις των βουλευτών της ΝΔ που έθεσαν της εντυπωσιακής ακαδημαϊκής πορείας που έχει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα επί ημερών διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από την καθηγήτρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση βρέθηκε σε ακαδημαϊκή θέση πριν λίγους μήνες στο Πανεπιστήμιο Κοζάνης και τώρα σε θέση στο ΕΜΠ..

Το θέμα, στην συνεδρίαση έφεραν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης – που το πρωί είχε καταθέσει και σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας- και η «γαλάζια» βουλευτής Άννα Καραμανλή απόψεις που υποστηρίχθηκαν στους διαλόγους που δημιουργήθηκαν και από τους υπόλοιπους παριστάμενους βουλευτές της ΝΔ.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απάντησε ότι πρόκειται για ένα φθηνό εντυπωσιασμό εκ μέρους της ΝΔ εις βάρος πρσώπων και την δημιουργία φθηνών εντυπώσεων. Χαρακτηριστικά είπε πως η κα. Περιστέρα Μπαζιάνα δεν πάει φέτος για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, αλλά είναι η τέταρτη χρονιά τονίζοντας μάλιστα ότι οι προηγούμενες αποσπάσεις της είχαν υπογραφεί από τότε Υπουργούς Παιδείας των προηγούμενων κυβερνήσεων, τους Ανδρεα Λοβέρδο και Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Νίκος Φίλης υποστήριξε πως η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει να επιδείξει ότι ένα πλούσιο επιστημονικό έργο, γι’ αυτό επιλέγεται από το Πολυτεχνείο για απόσπαση. Διαθέτει όλα τα επιστημονικά εφόδια για να πάει σε μια θέση που προβλέπει αυξημένες υποχρεώσεις και η τοποθέτησή της έγινε εκεί «όχι για να αποστρατευτεί και να βολευτεί αλλά για να προσφέρει και συμπλήρωσε πως η τοποθέτησή της έγινε «με πλήρη νόμιμο και ηθικό τρόπο, υποστηρίζοντας πως ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας δεν είναι θέμα να του να κρίνει τις επιλογές που γίνονται ούτε έχει δικαίωμα να κόψει κάποιον από την κατάσταση των αποσπάσεων που έρχονται από το Πολυτεχνείο.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή του αντέτεινε πως εάν αυτό γινόταν από κυβέρνηση της ΝΔ για συγγενικό πρόσωπο Πρωθυπουργού της θα μας είχατε κρεμάσει στα μανταλάκια…» ενώ ο προεδρεύων της Επιτροπής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης θέλησε να «εξισώσει» το θέμα της ακαδημαϊκής πορείας της συζύγου του νυν πρωθυπουργού με ένα σχόλιο που έκανε για τις σπουδές της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή!

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραιτήθηκαν Μπρατάκος και Παπασταύρου

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκος Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο...