Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση ΣΚΑΪ σε ΕΡΤ: Δεν έχουν το Θεό τους

Σκληρή απάντηση επεφύλαξε ο ΣΚΑΪ στις αιτιάσεις της ΕΡΤ για την μετάδοση της θείας λειτουργίας από την Τήνο.

Η ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «Όταν ο ΣΚΑΪ κλέβει εκκλησία» ισχυρίστηκε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου για περισσότερες από τρεις ώρες αναμετέδιδε την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, καλύπτοντας τα λογότυπα της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ:

«Η διοίκηση της ΕΡΤ που ζει στην Ελλάδα της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης, όπως μάς πληροφορούν καθημερινά οι ειδήσεις του κρατικού καναλιού, με μια πρωτοφανή ανακοίνωση καταφέρεται κατά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ που «τόλμησε» να κάνει δημοσιογραφική αποστολή στην Τήνο για την τηλεοπτική κάλυψη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

Και ζητεί την «αποκλειστικότητα» στη Θεία λειτουργία και στη λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας. Νέα ήθη για τη «Νέα ΕΡΤ». Για να λογαριαστούμε: Η διοίκηση του ΣΚΑΪ πληρώνοντας με δικούς της πόρους έστειλε στο νησί της Τήνου: Τέσσερις κάμερες με δυο μονάδες εξωτερικής μετάδοσης και ένα drone το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας–αίτημα το οποίο και ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε. Ο ΣΚΑΪ σεβάστηκε επίσης το αίτημα της Μητρόπολης να μη μπει με δική του κάμερα εντός του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας προκειμένου να μη διασαλευτεί η ομαλή τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Συνολικά η αποστολή του ΣΚΑΪ στην Τήνο αποτελούνταν από έξι (6) τεχνικούς και δυο (2) δημοσιογράφους. Η διοίκηση της ΕΡΤ η οποία πριν από ακριβώς έναν χρόνο έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις εκδηλώσεις στην Τήνο παίρνοντας προφανώς άλλες εντολές από τους πολιτικούς της προϊσταμένους, αντί να απολογείται για την ποιότητα και το περιεχόμενο των ειδήσεων που παρουσιάζει καθημερινά στους ελάχιστους τηλεθεατές της καταφεύγει σε εμπρηστικές ανακοινώσεις κατά ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού που σέβεται όλες τις αρχές της δεοντολογίας και της ελευθεροτυπίας.

Ο ΣΚΑΪ σέβεται απόλυτα τον κόπο και την εργασία όλων των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να δεχθεί και να ανεχθεί κανένα «τελεσίγραφο» από τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης που προφανώς για να γίνει αρεστή στα υπόγεια του Μαξίμου βάζει την υπογραφή της σε όποια ανακοίνωση της υπαγορευτεί. Για την καθεστωτική διοίκηση της ΕΡΤ για όλα ευθύνεται ο ΣΚΑΪ. Ελπίζουμε να μην ευθύνεται και για τον τορπιλισμό της «Έλλης»”.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ