Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΟΙ ΟΖΟΥΣΕΣ “ΓΡΑΙΕΣ” ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΟΝΤΙ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Η διαπλοκή του πολιτικού συστήματος με τον τραπεζικό τομέα και τα ΜΜΕ αποκαλύπτεται ξεδιάντροπα στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Οι ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προς τους ιδιοκτήτες είναι επιφανειακές, χωρίς μεθοδικότητα, νομικές γνώσεις και χωρίς εμμονή και προσπάθεια πίεσης των εξεταζομένων για να αποκαλύψουν την άκρη του νήματος της διαπλοκής.
Οι κορώνες που ακούγονται από κάποιους, είναι καθαρά για πολιτικό όφελος και για τα μάτια του κόσμου και εκεί εξαντλείται κάθε προσπάθεια εξακρίβωσης της διαπλοκής, χωρίς να αποκαλύπτονται ενδελεχώς στοιχεία, ονόματα υπευθύνων και οι παράνομες πράξεις τους.

Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την επιφανειακή ποιότητα των ερωτήσεων τους (μέχρι γελοιότητας), αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να αποκαλύψουν την διαπλοκή σε βάθος και άφησαν χωρίς αιδώ και ευθύνη τον ρόλο του τιμητή στον Κασσιδιάρη(!!!).

Ελπίζουμε ότι ο εισαγγελέας θα επέμβει δραστικά μετά το πέρας της εξεταστικής, για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απίστευτης κατάχρησης χρήματος που έγινε από τους εκδότες, με τις πλάτες και προς όφελος του ζέοντος πολιτικού συστήματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε η αδιαφορία πληρωμής επί δέκα και πλέον χρόνια 690.000 από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΚΥΡΗΞ.
Χθες αποκαλύφθηκε ότι εγκρίθηκαν 80 εκατομμύρια στον Μπόμπολα (χωρίς διαίτερες εγγυήσεις), το 2014 μεσούσης της κρίσης, για να πληρώσει προηγούμενα απλήρωτα δάνεια (sic!!!) και εκταμιεύθηκαν χωρίς έλεγχο το 2016.
Οι απαντήσεις του Κοντομηνά άφησαν τεράστια κενά και κανείς δεν επέμεινε να πάει πιό βαθιά, περαν των όσων αποκάλυψε για τον πρώην Βουλευτή των ΑΝΕΛ και κάποτε συνοδοιπόρο του ΣΥΡΙΖΑ, Νικολόπουλο.
Έπονται και άλλες αποκαλύψεις.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που μας κυβερνούν μοιάζουν με τις γραίες, τα εφιαλτικά πλάσματα της μυθολογίας, θεές με μορφή γερασμένων γυναικών, χωρίς μάτια και δόντια.
Την ζοφερή της εμφάνιση επέτεινε το γεγονός πως μοιράζονταν
εναλλάξ ένα μάτι και ένα δόντι. Όταν κάθε Γραία άλλαζε… βάρδια, έπαιρνε με τη σειρά της το μάτι και το δόντι από την προηγούμενη.

Όπως ακριβώς με το μάτι και το δόντι που άλλαζαν μεταξύ τους οι απεχθείς & όζουσες γραίες, έτσι χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και τον τραπεζικό τομέα τα πολιτικά κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία.

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ