Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΗΔΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

Γράφει ο Στέλιος Φενέκος*

Τι πραγματικά συμβαίνει με την παραπομπή του κ. Γεωργίου και την πολιτική σύγκρουση που μαίνεται στους κόλπους της ΝΔ αλλά και του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ;

Ήταν ο κος Γεωργίου αυτός που έφτιαξε τα στοιχεία για να μπούμε στα μνημόνια με δική του πρωτοβουλία, ενεργούμενο κάποιων που συνωμότησαν έναντίον της χώρας ή κατ’ εντολή του κ. Παπανδρέου;

Είναι αθώος ο κος Καραμανλής για το δημόσιο έλλειμμα και την κακοδιαχείριση που του καταμαρτυρούνται;
Μήπως η πολιτική συζήτηση που έχει ξεσπάσει, έχει ως σκοπό να υποβαθμίσει την δικαστική έρευνα και την διαδικασία παραπομπής του κου Γεωργίου, να αποδυναμώσει εν τέλει την δικαστική λειτουργία, και κυρίως να χειραγωγήσει την λαϊκή συνείδηση;

Όμως υπάρχουν τα παρακάτω αναμφισβήτητα γεγονότα:
1. Για να μπούμε στην ευρωζώνη η κυβέρνηση Σημίτη και η Goldman Sachs που είχε αναλάβει το έργο, μαγείρεψαν τα στοιχεία.

2. Οι Ευρωπαίοι γνώριζαν για το μαγείρεμα, πλην όμως δεν το έλαβαν υπ’ όψη και μας αποδέχθηκαν με πολιτικά και όχι οικονομικά κριτήρια.

3. Μετά την είσοδό μας στην ευρωζώνη δεν έγινε τίποτε για να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες και να ελεγχθεί το δημόσιο χρέος, αλλά αντίθετα, αυτό αυξήθηκε λόγω πληθώρας υπερβολικών δαπανών, με τους Ολυμπιακούς αγώνες που ξέφυγαν του προϋπολογισμένου τους κόστους, με προσλήψεις στο δημόσιο, με σπατάλη, με υπερτιμολογήσεις στα δημόσια έργα και στις εξοπλιστικές δαπάνες, με εκτεταμένη φοροδιαφυγή και διαφθορά, κλπ.

4. Οι κυβερνήσεις συνέχισαν να μαγειρεύουν τα δημοσιονομικά στοιχεία που έδιναν στην Eurostat. Οι Ευρωπαίοι δεν αντιδρούσαν αν και η Eurostat πολλές φορές αναφέρθηκε στην ανάγκη να ελεγχθούν τα στοιχεία και πολλές φορές εκπρόσωποί της επισκέφθηκαν την Ελλάδα για να βρουν άκρη.

5. Η εκτόξευση του χρέους από 6% που εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση Καραμανλή για το 2009 στο 15,4% τελικά που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, αναδεικνύει τις ευθύνες και του Καραμανλή αλλά και του Παπανδρέου και την ανικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά το τεράστιο αυτό ζήτημα. Ο ένας έλεγε καταφανώς ανακρίβειες, ακόμη και αν προσπάθησε να τα γυρίσει στο τέλος της θητείας του, εγκαταλείποντας δρόμων το καράβι που το είχε ήδη προσαράξει, ο δε άλλος όχι μόνο δεν ανέλαβε τα δεόντα μέτρα, αλλά άνοιξε με εγκληματική αφέλεια ακόμη μεγαλύτερες τρύπες για να βουλιάξει ταχύτερα.

6. Σήμερα και τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τόσο ανεύθυνα τον τόπο, ρίχνουν τις ευθύνες στον κ. Γεωργίου είτε τον χρησιμοποιούν για να αποποιηθούν των ευθυνών τους, πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη, λες και αυτός έκανε την κάκιστη δημοσιονομική διαχείριση, λες και αυτός κατέλαβε την θέση μόνος του, λες και δεν υπήρχε πολιτική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για τα στοιχεία που παρουσίασε, λες και δεν υπήρχαν δείγματα και αποδείξεις μαγειρέματος των δημοσιονομικών στοιχείων που επί μακρόν παρουσίαζαν στον λαό και έστελναν στην Eurostat, λες και δεν έκαναν οι κυβερνήσεις τις σπατάλες, λες και δεν επέτρεψαν την διαφθορά και την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, λες και δεν έκαναν πελατειακές προσλήψεις και δεν διόγκωσαν τις δημόσιες δαπάνες, λες και δεν αδράνησαν εγκληματικά. Λες και για την καταστροφή της χώρας δεν ήταν υπεύθυνοι οι τρεις συγκεκριμένοι, Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου, μεταθέτοντας σήμερα τις ευθύνες στον κ. Γεωργίου.

Δεν γνωρίζω τον κ. Γεωργίου και προσωπικά δεν τρέφω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια προς αυτόν, αλλά οι αγύρτες της πολιτικής καλά θα κάνουν να αφήσουν την δικαιοσύνη να αποφασίσει αδέσμευτη για τις όποιες ευθύνες έχει και να μην προσπαθούν να χειραγωγήσουν την λαϊκή συνείδηση για να κρύψουν την ανικανότητα τους και τις εγκληματικές τους ευθύνες για την καταστροφή που επέφεραν.

Και όπως πάντα, τα ποντίκια πηδάνε πρώτα για να σωθούν από το καράβι που βουλιάζει!

*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ