Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Β. Οικονόμου: Εκτός βρεφονηπιακών χιλιάδες παιδιά από οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Βασίλης Οικονόμου. Σε αυτήν τονίζονται τα εξής:
Κύριοι Υπουργοί,
Κόπηκε το 25% των παιδιών φέτος από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα σε χιλιάδες οικογένειες. Συγκεκριμένα από τις 121.569 αιτήσεις γονέων στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής εκπαίδευσης» τα 36.769 παιδιά έμειναν φέτος εκτός δομών, παρόλο που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο εν λόγω πρόγραμμα. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) είχε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη εξασφάλισης πόρων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δέσμευσε στον προϋπολογισμό του για το τρέχον έτος μόλις τα 193.025.945 ευρώ. To αποτέλεσμα είναι τραγικό. Χιλιάδες οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων βλέπουν τα παιδιά τους να μένουν εκτός βρεφονηπιακών δομών.
Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:
1) Θα εξασφαλίσετε τα επιπλέον 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη και των υπολοίπων 36.769 παιδιών στις βρεφονηπιακές δομές;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ