Φοβάμαι ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το δρόμο στους δικούς της εργολάβους που θα πάρουν τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Κρήτη TV.

Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Υπάρχει πρόβλημα με την τηλεόραση και υπήρχε για δεκαετίες. Υπήρχε, για παράδειγμα, ενίσχυση κάποιων καναλιών με δάνεια των τραπεζών, άρα, με λεφτά του ελληνικού λαού. Αυτό που πρέπει να γίνει σήμερα είναι να μην περάσουμε από διαπλοκή σε διαπλοκή.

Θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες, όπως και ένα δυνατό ΕΣΡ, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι η επόμενη τηλεοπτική πραγματικότητα θα είναι ουσιαστικά, και όχι μόνο πολιτικά, καλύτερη από αυτή που είχαμε. Ένα από τα προβλήματα της κυβέρνησης είναι ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Δεν είναι όλα τα κανάλια, και δη τα περιφερειακά, ίδια. Θα έπρεπε να υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια ανά περιοχή και θα πρέπει να εξασφαλίσουμε, με κάποιον τρόπο, ότι δε θα αλωθούν τα περιφερειακά κανάλια από τυχάρπαστους επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκουν μια ευκαιρία να μπουν για να εξυπηρετήσουν πολύ ταπεινά συμφέροντα.

Έχει βρει ένα σημείο ισορροπίας η περιφερειακή τηλεόραση και δεν είναι σωστό που τη διαταράσσουμε. Επίσης, τα διαφημιστικά έσοδα είναι ελάχιστα, αυτή την στιγμή, στη χώρα. Άρα, το κύριο ζήτημα, για να πάρει κάποιος άδεια, και δη περιφερειακή, δε θα έπρεπε να είναι μόνο το οικονομικό, αλλά και η προσφορά του στην τοπική κοινωνία».

Για το προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε την κυβέρνηση να πιέσει την Τουρκία, ώστε να τηρήσει ο Ερντογάν τη συμφωνία που έχει γίνει για το Αιγαίο.

topontiki.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top