Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η τουρίστρια που έμεινε ανάπηρη επειδή έφαγε τυρί στην Κω

Μια 22χρονη Βρετανίδα τουρίστρια κινείται με μεγάλη δυσκολία και με τη βοήθεια αναπηρικής καρέκλας, από μια βακτηριακή λοίμωξη, που όπως υποστηρίζει κόλλησε από κατανάλωση ακατάλληλου τυριού, κατά τη διάρκεια των διακοπών της, στην Κω.

Η Σαμ Φιλποτ, ήρθε στην Ελλάδα το 2013 μαζί με τους γονείς της, και πέρασε υπέροχες διακοπές στο νησί της Κω, όμως όταν επέστρεψε στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης μεταξύ των οποίων πονοκεφάλους, πυρετό, ναυτίες και ένιωθε μόνιμα εξουθενωμένη. Πλέον, η κατάσταση της έχει επιδεινωθεί, ο πόνος που νιώθει είναι αφόρητος, ενώ παρουσιάζει και άλλα ακραία συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης, αϋπνία, και δυσκολία στην ομιλία.

Που οφείλονται όλα αυτά; Όπως υποστηρίζει η ίδια από την κατανάλωση μη παστεριωμένου τυριού στην Κω. Η νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται πως πάσχει από Βρουκέλλωση (ή αλλιώς μελιταίο πυρετό), ένα λοιμώδες νόσημα που που προκαλείται από το βακτήριο της βρουκέλλας. Το νόσημα παρατηρείται κυρίως στα ζώα, συναντάται κατά βάση στα αιγοπρόβατα.

“Ποιος να φανταζόταν ότι το τυρί που ήταν πολύ νόστιμο θα μου προκαλούσε αυτή την περιπέτεια;” δηλώνει η γυναίκα στην εφημερίδα Mirror, υπογραμμίζοντας πως κατανάλωσε κατσικίσιο τυρί στην Κω, βάζοντας το σε πίστα, σάντουιτς και σαλάτες, κάτι που ενώ της άρεσε της προκάλεσε αυτή την περιπέτεια που ζει.

Η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται σε κλινική στη Φλόριντα, λαμβάνοντας ενδοφλέβια θεραπεία με αντιβιοτικά, με τους γιατρούς σύμφωνα με τον αδελφό της να δηλώνουν έκπληκτοι από την εξέλιξη της ασθένειας.

 Telegraph

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ