Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στοίχημα: Ανώτερη η Ρεάλ, κερδίζει η Τζένοα

Κυριακή (21/08) σήμερα και η αγωνιστική δράση είναι πολύ πλούσια, στέλνοντάς μας το μήνυμα ότι μπαίνουμε για τα… καλά στη νέα σεζόν. Το γεμάτο κουπόνι Πάμε Στοίχημα  μας δίνει την ευκαιρία να καταλήξουμε σε εξάδα επιλογών, κινούμενοι κυρίως σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Οι προτάσεις μας, λοιπόν, προκύπτουν από Ισπανία, Ιταλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Αυστρία και… Βραζιλία.

Με χάντικαπ η “βασίλισσα”

Ξεκινάμε με Πριμέρα Ντιβιζιόν, όπου επιλέγουμε το -1 Ασιατικό χάντικαπ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας με τη Σοσιεδάδ, σε απόδοση 2.38 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ με δύο ή περισσότερα γκολ. Εάν η Ρεάλ κερδίσει με ένα γκολ, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Στην 9η θέση του πίνακα τερμάτισε η Σοσιεδάδ στο περσινό πρωτάθλημα, βελτιώνοντας το αγωνιστικό της πρόσωπο στο δεύτερο μισό της σεζόν. Με τον Εουσέμπιο Σακριστάν να παραμένει στον πάγκο τους, οι Βάσκοι προσβλέπουν σε μία πορεία καλύτερη της περσινής, όμως δε δικαιούνται να… εκφράσουν δημόσια βλέψεις Ευρώπης. Πάντως, η ομάδα έδωσε ουκ ολίγα φιλικά προετοιμασίας (12 στον αριθμό), με απολογισμό έξι νίκες (η μία στα πέναλτι), τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Με δίψα για την κατάκτηση του τίτλου (αλλά και με πλήθος σημαντικών απουσιών) μπαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης στη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μόλις μία φορά έχουν πανηγυρίσει οι «μερένγκες» την κούπα την τελευταία οκταετία, όμως η παρουσία του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο μοιράζει υποσχέσεις. Χωρίς καν να έχει κλείσει μία ολόκληρη σεζόν στην τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας», ο Γάλλος μετρά ήδη ένα Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το… δεύτερο κατακτήθηκε στις 9 Αυγούστου κόντρα στη Σεβίλλη, στο πρώτο φετινό επίσημο ματς των Μαδριλένων. Παρά το πλήθος απουσιών, η Ρεάλ κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 στην παράταση. Πιστεύουμε ότι οι “μερένγκες” διαθέτουν ένα πολύ ανώτερο σύνολο από τους Βάσκους, ακόμα και με τις απουσίες.

Θετικό “ποδαρικό” για Τζένοα

Η επόμενη “στάση” μας γίνεται στην ιταλική Serie A, με την επιλογή του Άσσου της Τζένοα επί της Κάλιαρι σε απόδοση 2.08. Μακριά από τις θέσεις που οδηγούσαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της φετινής σεζόν έμεινε η Τζένοα την περασμένη σεζόν, πραγματοποιώντας μία κακή πορεία στο πρωτάθλημα. Με τους 46 βαθμούς (13 νίκες, επτά ισοπαλίες, 18 ήττες/ 45-48 τα γκολ) που συγκέντρωσε τερμάτισε στην εντέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι τίτλοι τέλους ανάμεσα στους «γκριφόνι» και τον Τζιαν Πιέρο Γκασμπερίνι έπεσαν κι επίσημα το καλοκαίρι, με τον 58χρονο Ιταλό προπονητή να μετακομίζει στην Αταλάντα. Στη θέση του προσλήφθηκε ο Ιβάν Τζούριτς ο οποίος αποχώρησε από την Κροτόνε, αφού της εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας. Μετά από απουσία ενός έτους η Κάλιαρι κατάφερε να κερδίσει την άνοδό της και πάλι στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας την περασμένη σεζόν. Πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις τερμάτισε στην πρώτη θέση της Σέριε Β συγκεντρώνοντας 83 βαθμούς (25 νίκες, οχτώ ισοπαλίες, εννέα ήττες/ 78-41 τα γκολ), έναν περισσότερο από τη δεύτερη Κροτόνε. Στην τεχνική ηγεσία των Σαρδηνών παρέμεινε ο Μάσιμο Ραστέλι, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Θεωρούμε ότι θα “μιλήσει” η έδρα στο συγκεκριμένο ματς.

Δε χάνει η Αάλεσουντ

Συνεχίζουμε με Α’ Νορβηγίας και το Χ2 της Αάλεσουντ επί της Σταμπάεκ σε απόδοση 2.15. Από την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στη Βίκινγκ προέρχεται η Στάμπαεκ, η οποία ήταν για ακόμη μια αγωνιστική πολύ καλή επιθετικά και με πολλά κενά στην άμυνα. Το σύνολο του Ορδίνας μπορεί να εμφανίζεται βελτιωμένο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο παρέμεινε για πέμπτο σερί παιχνιδι μακριά από τις επιτυχίες. Από την εντός έδρας ήττα με 0-2 από τη Μόλντε προέρχεται η Άαλεσουντ, η οποία επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις μετά από δυο σερί νίκες κόντρα σε Λίλεστρομ και Τρόμσο. Το συγκρότημα του Φρέντρικσεν εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένο το τελευταίο διάστημα, μετράει δυο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες στα έξι τελευταία και καλείται να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς αν δεν θέλει να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Over στην Αυστρία

Από τη μεγάλη κατηγορία της Αυστρίας πηγαίνουμε με το Over 2,5 στην αναμέτρηση της Βακ Πέλετς με τη Ραπίντ Βιέννης, σε απόδοση 1.90. Δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο με βάση την εικόνα της, με τη Βακ Πέλετς να φεύγει με άδεια χέρια από την έδρα της Μάτερσμπουργκ γνωρίζοντας την ήττα με 3-1. Κάκιστη εμφάνιση για τη Βακ Πέλετς που έδωσε στη Μάτερσμπουργκ την ευκαιρία να πανηγυρίσει την κατάκτηση των πρώτων της βαθμών. Μουδιασμένο το ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα μετράει μόλις μια νίκη μετά το πέρασμα των τριών πρώτων αγωνιστικών, έχοντας γνωρίσει δυο ήττες και μια ισοπαλία. Με το 1,5 πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Ραπίντ που διέσυρε εκτός έδρας της Τρέντσιν με 0-4, πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση. Τέταρτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις για τη Ραπίντ που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια της κατάφερε να σημειώσει από τέσσερα τέρματα. Στο πρωτάθλημα διέσυρε την προηγούμενη αγωνιστική με 4-0 της Αντμίρα και θα προσπαθήσει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Ικανή να… βγάλει από μόνη της το Over είναι η Ραπίντ.

Προβάδισμα η Λόκερεν

Η πέμπτη σημερινή μας πρόταση αφορά τον Άσσο Draw No Bet της Λόκερεν επί της Γάνδης (για το βελγικό πρωτάθλημα), σε απόδοση 1.96 (Draw No Bet, το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Δύο εκτός έδρας ήττες και μια εντός έδρας νίκη είναι ο απολογισμός της Λόκερεν στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της νέας σεζόν. Ξεκίνησε με το εκτός έδρας 1-0 απ’ τη Σιντ Τρούιντεν, συνέχισε με το εντός έδρας 3-0 επί της Βέστερλο, ενώ την περασμένη εβδομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς εκτός έδρας εναντίον της Κλαμπ Μπριζ, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα. Βρέθηκε να χάνει στο 22’ από πέναλτι, στο δεύτερο μέρος πήρε ρίσκα, μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως έλλειψε η επιτυχής τελική προσπάθεια. Σήμερα υποδέχεται την Γκενκ σ’ ακόμη ένα ντέρμπι και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να έμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά απ’ τη νίκη, ωστόσο το εκτός έδρας 2-2 με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ την Πέμπτη προσφέρει στην Γκενκ προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Έκανε καλό πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε 0-1, πήγε στο 0-2 στο 47’ και έδειξε να «κλειδώνει» τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση, ωστόσο δέχτηκε δύο γκολ μέχρι το 59’ και έμεινε στην ισοπαλία. Ανάμεικτα τα αποτελέσματα των φιλοξενουμένων στο νέο πρωτάθλημα, όπου ξεκίνησαν με ρεκόρ 1-1-1 στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, προέρχονται απ’ το εντός έδρας 2-2 με την Μπέβερεν, ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Μπορεί… η Φιγκεϊρένσε

Κλείνουμε με Α’ Βραζιλίας και πιο συγκεκριμένα τον Άσσο Draw No Bet της Φιγκεϊρένσε επί της Κρουζέιρο σε απόδοση 2.23. Ακόμη μια απογοητευτική εμφάνιση για τη Φιγκεϊρένσε που έφυγε με άδεια χέρια την προηγούμενη αγωνιστική από την έδρα της Πόντε Πρέτα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ απείλησε ελάχιστα την αντίπαλο της. Συνεχίζει να προβληματίζει με την εικόνα της, ενώ μετράει μόλις μια νίκη στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας γνωρίσει αντίθετα, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες. Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε ξανά η Κρουζέιρο, που περιορίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική στο βαθμό της ισοπαλίας (2-2) με την Κοριτίμπα. Πέταξε βαθμούς κόντρα σε μια βατή αντίπαλο, επιβεβαιώνοντας ξανά πως βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Συνολικά μετράει μόλις μια νίκη στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας γνωρίσει αντίθετα, πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Διαθέτει μια από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας, ενώ σε κανένα από τα δέκα πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα της. Έχει πολλές… τύχες η Φιγκεϊρένσε σήμερα.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ