Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο κ. Κατρούγκαλος σιωπά, όταν ο συντροφός του κ. Κυρίτσης κηρύττει σήμερα όσα ο ίδιος δίδασκε παλιότερα!

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1. Τι μέρες αυτές, όταν τόσοι μιλούν για όσα διακηρύσσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτσης, κάποιος σιωπά και κρύβεται, παρότι “ειδήμονας για τα συγκεκριμένα θέματα”, όπως τον παρουσίαζε η ΑΥΓΗ τον Οκτώβριο 2013.

Είναι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, Υπουργός σήμερα, “γνωστός καθηγητής και μέλος της ‘Επιτροπής σοφών’ του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος” πριν από τρία χρόνια (ΑΥΓΗ, 15.10.2013).

2. Ο “ειδήμονας” για θέματα βίας άρχισε τότε να μας διδάσκει, και μαζί μ’ εμάς ίσως και τον κ. Κυρίτση, πως:

– Δεν πρέπει να καταδικάζεται η βία που έχει “κοινωνικό αντίκρισμα”.

– “Η εξέγερση απέναντι στην αδικία είναι θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα”.

– “Το όριο της παραβατικότητας το βάζει μόνο η κοινωνία”.

– “Ενας νόμος είναι άδικος, όταν οι κυρώσεις που προβλέπει δεν μπορούν να επιβληθούν ακριβώς επειδή ο πολιτικός κόσμος φοβάται την αντίδραση της κοινωνίας”.

[Για όλα αυτά, τη “μη καταδικαστέα βία”, την “εξέγερση απέναντι στην αδικία”, το “όριο της παραβατικότητας”, το αν “ένας νόμος είναι άδικος” ή όχι…, δεν αποφασίζει, κατά τον “γνωστό καθηγητή”, η Δικαιοσύνη, με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους που η εκλεγμένη από τον λαό Βουλή έχει θεσμοθετήσει, αλλά κάποια αόριστη, ομοιογενής και αταξική “κοινωνία”!].

– “Το Σύνταγμά μας θέλει η βία να είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού, όταν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς μια βίαιη επίθεση κατά της δημοκρατίας και του πολιτεύματος”.

[Βάναυση και προκλητική η διαστροφή του καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου.

Το Σύνταγμα δεν “θέλει” αυτό που ο ίδιος ίσως “θα ήθελε”.

Το Σύνταγμα ορίζει πως οι Έλληνες “δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει (το Σύνταγμα) με τη βία”].

– “Όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι: ο ανώτατος νόμος της πολιτείας είναι η σωτηρία του λαού”.

[Γιατί άραγε ο, κατά δήλωσή του, αριστερός Γ. Κατρούγκαλος μνημονεύει το ρωμαϊκό απόφθεγμα, συνήθη δικαιολογία κάθε συνταγματικής εκτροπής, με τελευταία εκείνη των συνταγματαρχών της 21 Απριλίου;]

3. Σήμερα, που ο κ. Κυρίτσης λέει, “με δικά του λόγια”, όσα ο “ειδήμονας, γνωστός καθηγητής” έχει διδάξει, και βάλλεται από πολλούς γι αυτό, ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος δεν ωφείλει να πει κάτι για να υπερασπιστεί τις ιδέες του και να στηρίξει τον βαλλόμενο “συντρόφό” του;

Αν πάλι ο Υπουργός, έχει αλλάξει απόψεις, δεν ωφείλει να το ομολογήσει;

Ας του θέσει το ερώτημα, στην πρώτη προσεχή συνέντευξη, η ΑΥΓΗ ή κάποιο άλλο Μέσο, ακόμα κι απ’ τα “διαπλεκόμενα”, τη φιλοξενία των οποίων ο ίδιος αποδεχόταν ευχαρίστως, ή επιζητούσε, όταν ήταν ο “α-γνωστος καθηγητής”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η NASA εντόπισε μεταλλαγμένα βακτήρια στο Διάστημα – Πόσο επικίνδυνα είναι

Ένα βακτήριο ανθεκτικό στα φάρμακα, που μπορεί να μεταφερθεί μέσω του ανθρώπινου αίματος και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον οργανισμό... Δεν πρόκειται για σενάριο...