Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ετοιμάζουν νέες επιθέσεις στον Καραμανλή – Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να σιωπά

Η πρόσφατη επίθεση, από Κυριακάτικη εφημερίδα γνωστού συγκροτήματος, στον κ. Κώστα Καραμανλή θα έχει και συνέχεια όπως τουλάχιστον αναφέρουν ενημερωμένοι πολιτικοί παρατηρητές. Στο μεταξύ δημοσιογραφικοί κύκλοικάνουν λόγο για συντονισμένη προσπάθεια, το επόμενο διάστημα, αποδόμησης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2004-2009.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι το νέο “χτύπημα” το οποίο αυτή την φορά θα έχει στόχο τον Γιώργο Αλογοσκούφη- ήταν ο Τσάρος της Οικονομίας στην Κυβέρνηση Καραμανλή- με βασικό θέμα την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές κρύβεται και ταυτόχρονα φημολογείται ότι τις συντονίζει η κ. Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να βρει την ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του κόμματός της μέσα από αυτή την σύγκρουση. Εν πολλοίς η κ. Γεννηματά προσπαθεί να επαναφέρει την σύγκρουση Καραμανλή-Παπανδρέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Από την άλλη πλευρά στη Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτό ότι ο τεκτονικός σεισμός που προκάλεσε στο πολιτικό σύστημα η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στο ιδεολογικό-πολιτικό πεδίο τουΠΑΣΟΚ, το οποίο θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του στο πολιτικό σύστημα προχωρώντας σε κάθε είδους συμμαχίες. Είναι προφανές, συνεπώς, ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει εκ νέου να επιτεθεί στη ΝΔ με όχημα τα γνωστά ΜΜΕ τα οποία επωφελήθηκαν χρόνια ολόκληρα από την παρουσία του στην διακυβέρνηση του τόπου. Λογικά προκαλεί πολλά ερωτηματικά η στάση της ΝΔ αφού επιμένει να μην αντιδρά στις επιθέσεις αυτές όπως άλλωστε έκανε και στην περίπτωση του κ. Αντώνη Σαμαρά.

“Αυτό που προέχει αυτή την ώρα δεν είναι ούτε οι θεωρητικολογικοί διαπληκτισμοί ούτε οι διενέξεις επί της στατιστικής αλλά η ενότητα του κόμματος” σημειώνει μιλώντας στο newpost ιστορικό στέλεχος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. “Γιατί- εξηγεί- ολοένα πυκνώνουν οι φωνές για την αδράνεια που παρατηρείται στην ηγετική ομάδα της ΝΔ αφού φαίνεται να έχει χάσει την πρωτοβουλία των κινήσεων έναντι της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πρωτοβουλία για τον εκλογικό νόμο αλλά και την αναθεώρηση του Συντάγματος.” Και καταλήγει:

” Η ενσωμάτωση στον στενό ηγετικό πυρήνα προσώπων που υπηρέτησαν πιστά τον κ. Σημίτη είναι βέβαιο ότι λίαν συντόμως θα προκαλέσουν εκρήξεις στο ήδη εύθραυστο εσωκομματικό πεδίο της Νέας Δημοκρατίας”.

Την ίδια ώρα εν ενεργεία κορυφαίο στέλεχος της συντηρητικής παράταξηςδιευκρίνισε ότι “δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ”. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι:

“Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να αλλάξει το κλίμα και να αποφευχθούν οι περαιτέρω αποκλεισμοί στελεχών. Γιατί μπορεί κάποιοι σύμβουλοι του προέδρου να νοιώθουν ανασφαλείς προερχόμενοι από άλλους ιδεολογικούς χώρους με αποτέλεσμα να δημιουργούν ομαδοποιήσεις με σκοπό την πολιτική τους παρουσία και επιβίωση. Αυτό όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε συνεννόηση όλων των πλευρών και των τάσεων μέσα στο κόμμα. Η ηγεσία έχει χρέος να υπερασπιστεί τις Κυβερνήσεις τόσο του Καραμανλή όσο και του Σαμαρά”.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ