Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στενό «πρέσινγκ» του Μητσοτάκη στον Τσίπρα – Ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα στη ΝΔ

Δυναμικό παρών της ΝΔ και τον Αύγουστο περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι είναι κοντά οι πολιτικές εξελίξεις. Στο μικροσκόπιο των γαλάζιων στελεχών έχουν μπει οι διαρροές «κυβερνητικών κύκλων» των τελευταίων ημερών που αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις από τους συνεργάτες του για πρόωρες κάλπες το Σεπτέμβριο.

Οι διαρροές αυτές, σε συνδυασμό με τις τελευταίες επικοινωνιακές κινήσεις του πρωθυπουργού (συνταγματική μεταρρύθμιση, εγκαίνια αεροδρομίου Πάρου και νοσοκομείου Σαντορίνης, «ελάφρυνση» του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά αυξήθηκε, εξαίρεση αγροτεμαχίων κλπ) που επιβαρύνουν τα έσοδα, ανοίγοντας νέα τρύπα, κάνουν τα στελέχη της ΝΔ να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν σχεδιάζει πως θα περάσει η χώρα την επόμενη αξιολόγηση αλλά εκλογές.

Άλλωστε, όλα οι παραπάνω κινήσεις που δεν φέρνουν κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι σαφές, λένε από τη Συγγρού, ότι απευθύνονται στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους προσπαθεί να συσπειρώσει. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, «δεν πρόκειται να αφήσει τον κ. Τσίπρα να πάρει ανάσα», παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τη Βουλγαρία δεν έχει πρόγραμμα και θα φύγει για διακοπές.

Ήδη χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής επιστολή με την οποία ζητά προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, καθώς σε ένα μήνα ανοίγουν ξανά τα σχολεία, με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης να πλήττουν τόσο την δημόσια όσο και την ιδιωτική εκπαίδευση. Στη συζήτηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βγάλει μπροστά το ζήτημα της ιδεολογικής προσέγγισης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση και γενικότερα για την αριστεία.

Οι ιδεολογικές διαφορές με το ΣΥΡΙΖΑ και οι επιπτώσεις που έχουν στην εφαρμοσμένη πολιτική και στην καθημερινότητα των πολιτών, αναμένεται να τονιστούν ιδιαίτερα στο επόμενο διάστημα από τον πρόεδρο της ΝΔ, προκειμένου να στείλει το μήνυμα ότι το κόμμα του είναι σοβαρό και αξιόπιστο σε σχέση με το κόμμα του κ. Τσίπρα και πως ο ίδιος μπορεί να κάνει τη διαφορά αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας.

Στις διαφορές αυτές, εντάσσεται και η πολιτική στα θέματα ασφάλειας, δεδομένου ότι τα φαινόμενα ανομίας έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρώντας τις τοπικές κοινωνίες, με τον κ. Μητσοτάκη να σηκώνει το γάντι και να διαβεβαιώνει ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Αυτό, άλλωστε δήλωσε και κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τονΔήμαρχο της Αθήνας, ενώ από αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνεχίσει και τις περιοδείες του εκτός Αττικής.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 14 Μετά την τραγική εξέλιξη με την Όλγα, η Μαρίκα συγκλονισμένη αναζητά την Βικτωρία, ώστε...