Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση υπαλλήλων ΕΛΣΤΑΤ: η Επιτροπή δείχνει ότι υπερτερεί η προστασία Γεωργίου…

Παρέμβαση στην «κόντρα» κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «υπόθεση Γεωργίου»πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι «η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υπόθεση του κ. Γεωργίου, αναπόφευκτα, δημιουργεί πολλά και επικίνδυνα ερωτήματα που εκθέτουν την Επιτροπή και δίνουν την εντύπωση ότι η προστασία Γεωργίου υπερτερεί του ρόλου της. Με την παρέμβασή της εκθέτει το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας μας, το οποίο προβλέπει θεσμική διάκριση των τριών εξουσιών. Η παρέμβασή της είναι επικίνδυνη, αφού σε αυτήν, ευκρινώς, προτείνεται στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να παρέμβει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να απαλλάξει τον κ. Γεωργίου.

Ο σύλλογος σημειώνει ότι «τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, ανεξάρτητα αν ευσταθούν ή όχι οι κατηγορίες, ο κ. Γεωργίου όφειλε να τα υποβάλλει προς έγκριση στο Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και δεν το έπραξε. Αναρωτήθηκε ποτέ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γιατί δεν το έπραξε, παρότι επιβαλλόταν από τον νόμο;», προσθέτοντας ότι «ο κ. Γεωργίου ήδη έχει παραπεμφθεί στην ελληνική δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, αφού για ένα διάστημα είχε την ασυμβίβαστη, σύμφωνα με τον νόμο, ιδιότητα του υπαλλήλου του ΔΝΤ και του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Αλήθεια, ο ανεξάρτητος χαρακτήρας της ΕΛΣΤΑΤ δεν επηρεάζεται από έναν εξαρτώμενο από τους δανειστές πρόεδρο;».

Ο σύλλογος δηλώνει ότι «περιμένει από τη δικαιοσύνη να πράξει αμερόληπτα το καθήκον της, χωρίς να επηρεαστεί από κανενός είδους παρέμβαση, ώστε να μην παραμείνει καμία σκιά στην ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009. Τελειώνοντας, προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει με τον ίδιο τρόπο και στο ΔΝΤ για τον λανθασμένο πολλαπλασιαστή, που πολλαπλασίασε την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ