Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μουζάλας: Η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες

Νέες φωτιές άναψε σε συνέντευξη του στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα περί εισαγωγής μεταναστών στην Κρήτη από τη γερμανία, και καταγγέλλει τη στάση του γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη ως αντεθνική.

Αρχικά ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη σύσκεψη στην Περιφέρεια λέγοντας ότι ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία τόσο για το περιεχόμενο όσο και τον αριθμό των συμμετεχόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά: δεν είναι παραγωγικό να μιλάς με 40 άτομα.

Αυστηρή κριτική άσκησε ο κ. Μουζάλας σε δημάρχους και φορείς του νησιού που αντιδρούν, σημειώνοντας ότι η Κρήτη δεν είναι η εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες.

«Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι εμείς δεν δεχόμαστε»; Είπε ότι μοιράζει εθνική ευθύνη και διερωτήθη με νόημα: Θέλετε να συμφωνήσουμε όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Κρήτη να μένουν στην Κρήτη;

Ολομέτωπη ήταν η επίθεσή του εναντίον του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις» και χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του μετά τη σύσκεψη «λαϊκίστικη και ψευδή».

Για το δημοσίευμα του ekriti και τις δηλώσεις Μαριά τα χαρακτήρισε «φαντασίωση και ψέμα» λέγοντας κατηγορηματικά ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά. Μάλιστα είπε ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι εθνικά επιζήμια.

tribune.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η σχέση σας αντιμετωπίζει δυσκολίες αυτή την εβδομάδα αν ανήκετε σε ένα από αυτά τα ζώδια

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στην εβδομάδα 15 έως 21 Απριλίου 2024, καθώς o Ήλιος περνά στον Ταύρο και σχεδόν όλα τα ζώδια θα βιώσουν...