Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ”

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΑΚΗ

Σε αντίθεση με την Ελλάδα της φτώχειας, της ανεργίας, της οικονομικής κρίσης και των πολλών προβλημάτων σε κοινωνικό αλλά και ατομικό επίπεδο, εδώ και ένα μηνά περίπου γνωρίσαμε με έντονα συναίσθημα την Ελλάδα της Άννας, του Λευτέρη, του Σπύρου και άλλων πολλών ελλήνων αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι μας χάρισαν ημέρες υπερηφάνειας. Όχι μόνο ημέρες υπερηφάνειας, αλλά και αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. 

95 έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο σύνολο, έδωσαν τα μέγιστα και το καλύτερο τους εαυτό στους 31ους ολυμπιακούς αγώνες, χαρίζοντας σε 11 εκατομμύρια έλληνες μεγάλες συγκινήσεις. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει, με 6 μετάλλια στις αποσκευές της (3 χρυσά,1 ασημένιο,2 χάλκινα), πέμπτη καλύτερη επίδοση της χώρας μας σε ολυμπιακούς αγώνες.(26η θέση στον πινάκα των μεταλλίων).

Αναλυτικά τα 6 μετάλλια της χώρας μας:

§ Άννα Κορακκάκη (χάλκινο μεταλλιο,10μ. αεροβόλο/ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ)

§ Άννα Κορακκάκη(χρυσό μετάλλιο, 25μ.πιστολι/ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ)

§ Λευτέρης Πετρούνιας(χρυσό μετάλλιο, κρίκοι/ΕΝ. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ)

§ Σπύρος Γιαννιώτης(ασημένιο μετάλλιο, 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας)

§ Μάντης-Καγιαλής(χάλκινο μετάλλιο, κατηγορία 470/ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ)

§ Κατερίνα Στεφανίδη(χρυσό μετάλλιο, άλμα επί κοντώ/ΣΤΙΒΟΣ)

Υ.Σ1:Τα 6 μετάλλια ήρθαν σε μια εποχή που όλοι εμείς οι έλληνες θέλαμε και πιο πολύ το είχαμε ανάγκη να χαμογελάσουμε, κάτι που κάνει τις επιδόσεις και τις διακρίσεις των αθλητών μας ακόμα πιο μεγάλες, κόντρα στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, από νεαρούς έλληνες αθλητές και αθλήτριες, δείχνοντας σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας έχει μέλλον παρά τις τωρινές δυσκολίες!

Υ.Σ2:Καλά τα μετάλλια, τα θέλουμε όλοι μας, όμως και αυτοί που δε διακρίθηκαν κατακτώντας κάποιο μετάλλιο έδωσαν μέχρι και την ψυχή τους και θα πρέπει να τους υπολογίζουμε, δε βρέθηκαν τυχαία στο Ρίο, μας έκαναν περήφανους με την παρουσία τους ,δεν έφεραν μετάλλιο, αλλά αξίζουν ότι αξίζουν και οι μεταλλιούχοι!

Υ.Σ3:Μας κάνατε περήφανους…συγχαρητήρια! Σας ευχαριστούμε για όλα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ