Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κίνηση «ματ» από τον Κυριάκο – Τι συμφώνησε με τον Λεβέντη

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας χαλάρωνε μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ήρθε τετ-α-τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση έγινε στους διαδρόμους της Βουλής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να λέει: «Πρόεδρε, σε βλέπω σήμερα στην άδεια Βουλή» και τον κ. Λεβέντη να απαντά χαμογελώντας «Δουλεύουμε…». Όπως αναφέρει ο ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, από αυτό τη σημείο και έπειτα ξεκίνησε μια βόλτα των δύο ανδρών στο περιστύλιο της Βουλής που κράτησε μερικά λεπτά.

Τι συμφώνησαν; Μα φυσικά να τα πουν – και μάλιστα λίαν συντόμως – και από κοντά. Για την ιστορία να σημειώσουμε πως τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης και η επιδίωξη της είναι μάλλον προφανής. Αφενός να απομακρύνει τον κ. Λεβέντη από την αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα και αφετέρου να τον εντάξει στο «αντιπολιτευτικό του άρμα». Αν τα καταφέρει τότε σίγουρα θα μιλάμε για μία κίνηση «ματ» με δεδομένο ότι το φλερτ Τσίπρα – Λεβέντη ήταν έντονο.

Εμείς απλά να θυμίσουμε πως οι φήμες οργίαζαν για δείπνο που θα παρέθετε στον Αλέξη Τσίπρα και την Περιστέρα Μπαζιάνα ο Βασίλης Λεβέντης στο σπίτι του. Τελικά μέχρι και σήμερα δεν έγινε. Το δεύτερο που δεν πρέπει να λησμονούμε – έχει και αυτό τη σημασία του – είναι πως ο κ. Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέβλεψε εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας όποτε και αν γίνουν εκλογές. Η συνάντηση Μητσοτάκη – Λεβέντη, εφόσον πραγματοποιηθεί θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ