Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Κλιμακώνει την αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ

Στην επόμενη φάση της εισέρχεται, καταμεσής του θέρους, η αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της κοινοβουλευτικής μάχης που δόθηκε στα μέτωπα του εκλογικού νόμου και της εξεταστικής επιτροπής για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται πως θα ξεκινήσει η μετακίνηση του κορμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη λεωφόρο Συγγρού προς τη νέα έδρα της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο, ωστόσο όσα θα ακολουθήσουν σε επίπεδο εσωτερικού οικοσυστήματος, αλλά και στο επίπεδο της πολιτικής ατζέντας θα είναι αυτά που θα καθορίσουν στο μέγιστο βαθμό την κίνηση Μητσοτάκη και ηγετικής ομάδας προς την κατεύθυνση της παγίωσης ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος εντός της κοινωνίας. Ενός ρεύματος, το οποίο οι γαλάζιοι στοχεύουν να αποτυπωθεί σε πρώτο πλάνο στις επερχόμενες δημοσκοπικές έρευνες, καθώς και στην κάλπη των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Όσο ο χρόνος κυλά, βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζουν να επενδύουν στο ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ακόμα και εντός του Φθινοπώρου. Η φθορά του κυβερνητικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνδυασμό με το λογαριασμό-φωτιά που καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς εκατομμύρια πολίτες και το δεύτερο κύκλο της αξιολόγησης (όπου θα κυριαρχήσει η ατζέντα-μέγγενη των εργασιακών θεμάτων) κάνει πολλούς εντός της Νέας Δημοκρατίας να μην αποκλείουν μία κίνηση Τσίπρα προς την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη. “Μία κυβέρνηση η οποία υφίσταται τη μια μετά την άλλη κοινοβουλευτική και πολιτική ήττα, που μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα της ολέθριας φορολογικής της πολιτικής, με πολλά ανοιχτά θέματα καμία βεβαιότητα δεν μπορεί να υπάρχει για τις πολιτικές εξελίξεις…Όσο περισσότερο διατυμπανίζεται η απόφαση της κυβέρνησης να συμπληρώσει τετραετία, τόσο περισσότερο κανείς πρέπει να ετοιμάζεται για ταχύτερες εξελίξεις”, τόνισε, για παράδειγμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως ο κομματικός μηχανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει σε εγρήγορση.

Μέσα σε αυτό το πολιτικό παζλ, όπου η διαμορφωθείσα κατάσταση παραμένει εξαιρετικά ρευστή ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου στριμωχτεί στις… Συμπληγάδες της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως προετοιμάζεται, για να ανοίξει τον κύκλο του εσωτερικού… λίφτινγκ, μέσω ενός ανασχηματισμού σε δομές και πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της παράταξης έχουν θέσει στο… μικροσκόπιό τους την κλίμακα επιδόσεων των γραμματειών. Όλα δείχνουν, λοιπόν, πως μέσα στον προσεχή Σεπτέμβρη θα υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές, αρχικά, στις γραμματείες, χωρίς να αποκλείεται αυτές να φτάσουν και σε επίπεδο στελεχών ή επικεφαλής τους. Πέρα από το γεγονός ότι υπάρχουν πηγές που σημειώνουν πως υπάρχει δυσαρέσκεια για την επίδοση ορισμένων προσώπων, το…άρωμα των αλλαγών που θα προκύψουν δείχνει προς την κατεύθυνση ενός πιο παραγωγικού σχήματος, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η κατάργηση ορισμένων γραμματειών, εάν τελικά κριθεί πως αυτές είναι υπεράριθμες. “Ο κ. Μητσοτάκης όρισε πρόσωπα, με βάση έναν πρώτο σχεδιασμό που υπήρχε, όταν εξελέγη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες και ζώντας από πρώτο χέρι το κόμμα, θα υπάρξει ένας ανασχηματισμός στη βάση του τι λειτούργησε, τι δε λειτούργησε και, κυρίως, ποιες είναι οι νέες ανάγκες της παράταξης στο περιβάλλον που διαμορφώνεται”, είναι το μήνυμα που προκύπτει από τις συζητήσεις με γαλάζιους, την ώρα που πολύς λόγος γίνεται και για αλλαγές στην επικοινωνιακή ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι υψηλοί τόνοι που υιοθέτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα της Βουλής, επιχειρώντας να προτάξει την οπτική της πλήρους αποδόμησης Τσίπρα-συγκυβέρνησης, δεν περιορίζονται μόνο στο τερέν της Ολομέλειας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάσσει τα ανοιχτά ζητήματα της καθημερινότητας και της πραγματικής οικονομίας, προκειμένου να διευρύνει το μέτωπο του εσωτερικού ακροατηρίου, με την επιβάρυνση των εκκαθαριστικών, την εκτίναξη του ΕΝΦΙΑ και την επιδείνωση του κλίματος στην αγορά να αποτελούν καίριες αποτυπώσεις της γαλάζιας αντεπίθεσης. Η Νέα Δημοκρατία πετάει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα “να βγει και να μιλήσει με τους πολίτες”, ο κ. Μητσοτάκης στρέφει την προσοχή του στον παλμό της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού, ενώ στοίχημα αποτελεί και η διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξης. Παράλληλα, Βασικό στοιχείο στην ανάγνωση που κάνουν οι γαλάζιοι, στον απόηχο των δύο κοινοβουλευτικών ραντεβού, αποτελεί η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου, στην προμετωπίδα του οποίου βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. Διόλου τυχαία δεν ήταν και μία σχετική αναφορά του κ. Μητσοτάκη. “Δεν έχετε κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου. Δεν ξέρετε πως να βγάλετε τη χώρα από την κρίση. Πορεύεστε, μέρα με τη μέρα, με μοναδικό σας μέλημα τους πολιτικούς τακτικισμούς. Για αυτό θυμηθήκατε όψιμα την απλή αναλογική. Και υποστήκατε δεινή ήττα όταν απέναντί σας βρήκατε ένα μέτωπο δημοκρατικής ευθύνης”, σημείωσε, απευθυνόμενος στον…απόντα πρωθυπουργό, αλλά με το βλέμμα του προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...