Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι επόμενες προκλήσεις στον ορίζοντα της Ν.Δ.

Τα τροχιοδεικτικά πυρά έχουν φτάσει ήδη στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου. Εξίσου και τα μηνύματα της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέο κύκλο αντιπολιτευτικής θεώρησης που θέτει στην αιχμή του τα ζητήματα της καθημερινότητας. Όσο κι αν η αποτύπωση της γαλάζιας οπτικής, μέσω του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανάγκη υιοθέτησης μίας άλλης πολιτικής με λιγότερους φόρους και δαπάνες, έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις ώστε να έρθουν επενδύσεις και να ανοίξουν δουλειές ορίζεται ως το μεγαλύτερο στοίχημα, τα ανοιχτά μέτωπα της ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της Παιδείας, της Υγείας και του προσφυγικού – μεταναστευτικού αναμένεται πως θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε αυτό που στην υπό μετακόμιση λεωφόρο Συγγρού ορίζουν ως στρατηγική αποδόμησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ρυθμοί συνεχίζουν να κινούνται σε υψηλό επίπεδο. Το γαλάζιο κέντρο αποφάσεων και συσκέψεων έχει μεταφερθεί στη Βουλή, όσο συνεχίζεται η μεταφορά των κεντρικών γραφείων στη νέα έδρα της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο. Αυτή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Αυγούστου. Αυτή είναι, κατά τα φαινόμενα και η ημερομηνία ορόσημο για να τεθούν επί τάπητος οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι της παράταξης. Κυριότερος; Η πρώτη, από την εκλογή του στην ηγεσία, παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Από κοντά έρχονται και οι κινήσεις σχηματοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα και πλέον θα τεθεί στο μικροσκόπιο των ομάδων εργασίας, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά. “Αυτή η πρόταση φιλοδοξούμε να είναι το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με το οποίο θα εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον ελληνικό λαό. Αυτό που θα εκπλήξει θετικά τους πάντες. Τους εταίρους μας, αλλά πάνω από όλα τους πολίτες. Μια νέα συμφωνία αλήθειας με την Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία”, ήταν το μήνυμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην απαρχή της δημόσιας διαβούλευσης.

Από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα γενικό πλαίσιο των γαλάζιων πρωτοβουλιών, στηριγμένο στην ανάγκη για μία “νέα συμφωνία” με τους εταίρους και τους πολίτες, καθώς τα εξειδικευμένα μέτρα θα λάβουν σάρκα και οστά στο δρόμο προς τις επόμενες κάλπες. Και αυτό θα γίνει, προκειμένου τα μέτρα αυτά να δίνουν καίριες απαντήσεις στις πραγματικές συνθήκες και στην ανάγκη των στιγμών. Η πρόταση για ανάπτυξη 4% και πρωτογενές πλεόνασμα στο 2% έχει ήδη παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις ανά την Ευρώπη περιοδείες που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα. “Οι θέσεις μας βρήκαν απήχηση και ακούστηκαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον”, ήταν και είναι το στίγμα που δίνουν οι γαλάζιοι. Σε χρόνο παράλληλο, δε, θα κινείται και το στοίχημα επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, με την επταμελή Διοικούσα Επιτροπή να οριοθετεί όλα τα οργανωτικά ζητήματα του Συνεδρίου της νεολαιίστικης οργάνωση. “Βασικός γνώμονας θα είναι ο εκσυγχρονισμός της ΟΝΝΕΔ και η δημιουργία ενός πραγματικού εργαλείου διαλόγου μεταξύ κόμματος και νεολαίας, ενός εργαλείου όσμωσης με τους νέους ανθρώπους”, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ