Σκληρή επίθεση στην απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά να μειώσει σε τέσσερις τις άδειες των καναλιών, κάνει ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε άρθρο του στην «Καθημερινή», αναφέροντας οτι «ο περιοριστικός αριθμός των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών αποκαλύπτει πρόθεση ελέγχου του τοπίου».

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει πως πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό τηλεοπτικών αδειών στην Ευρώπη και τονίζει ότι «Τέσσερις μόνο άδειες καναλιών συναντάμε σε χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, η Σομαλία, η Σενεγάλη, το Κονγκό και η Βόρεια Κορέα».

Ο κ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και εκτιμά ότι «το πολυδιαφημιζόμενο σύγχρονα θεσμικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης μυρίζει αστυνόμευση και κρατική ποδηγέτηση συνοδευόμενη από κυνήγι μαγισσών».

«Τα ποιοτικά κριτήρια σε αυτή την πρώτη φάση δεν μπορεί παρά να αναφέρονται στα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και όχι στο περιεχόμενο του τηλεοπτικού προγράμματος που δεν έχουμε δει ακόμη. Όχι μόνο στην οικονομική τους επιφάνεια, αλλά και στη συμπεριφορά τους στον δημόσιο βίο της χώρας, τη στάση απέναντι στους εργαζομένους για όσους διατηρούν ήδη επιχειρήσεις, αλλά και την εταιρική τους ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου», γράφει ακόμη στο άρθρο του ο πρώην υπουργός.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top