Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ιδιωτικές κλινικές: «Ληστεία από τον ΕΟΠΥΥ»! Πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσουν

Στα κάγκελα είναι οι ιδιωτικές κλινικές αφού καλούνται να πληρώσουν τα μισά χρήματα από αυτά που είναι να εισπράξουν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα με βάση την ενημέρωση που έλαβαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, θα πρέπει να παρακρατηθεί το 50% των χρημάτων από υπηρεσίες που παρείχαν από τις κλινικές τους για το Β’ εξάμηνο του 2015 με τη μορφή του claw back.

Όπως εξηγούν τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), «για τις Κλινικές το Claw Back ανέρχεται στο 50%, ήτοι σε 110 εκατ. ευρώγια το Β’ μόνο εξάμηνο με ετήσιο προϋπολογισμό 235 εκατ. ευρώ».

Επιπρόσθετο πρόβλημα για τις ιδιωτικές κλινικές αλλά και για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι αποτελεί και η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την ΠΕΙΚ: «Το Claw Back επιβαρύνεται κατά 10% από την περσινή αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% χωρίς αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού».

Οι «κλινικάρχες» κάνουν λόγο για ληστεία από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ καθώς παρακρατά τα χρήματα του κλάδου, την ώρα όμως που δεν αυξάνει τον προϋπολογισμό αφού οι ανάγκες των ασθενών για νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα είναι μεγαλύτερες.

«Όταν οι ασθενείς επιλέγουν τον ιδιωτικό τομέα λόγω των γνωστών αδυναμιών του δημοσίου και οι πραγματικές ανάγκες για νοσηλεία ανέρχονται στα 460 εκατ. ευρώ αντίστοιχος θα πρέπει να είναι ο προϋπολογισμός.

Όχι να απαιτούμε την παροχή υπηρεσιών και μετά με το «έτσι θέλω» να αρνούμαστε την πληρωμή. Αυτό αποκαλείται ληστεία…» καταλήγουν τα μέλη της ΠΕΙΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ