Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ: Τι αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη

Τα σχέδια της κυβέρνησης για το μέλλον των καναλιών που δεν θα πάρουν άδεια αποκάλυψε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον Real FM.«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», αποκάλυψε.

Για τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους που ξεκίνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, η κα Γεροβασίλη σημείωσε ότι θα συσταθεί ένα όργανο μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών για γρήγορη διαχείριση στα όποια προβλήματα της διαπραγμάτευσης. Όπως είπε «Θα συζητήσουν το περίγραμμα μιας πορείας, αλλά είναι σημαντικό και η δημιουργία ενός συστήματος γρήγορης διαχείρισης κρίσης για τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση. Θα μιλούν απευθείας». Η ίδια πρόσθεσε ότι αυτό δείχνει την «αποφασιστικότητα με την οποία δρουν οι εταίροι και η δημιουργία αυτού του συστήματος επικοινωνίας σε ζητήματα κρίσης δείχνει το διαφορετικό κλίμα. Και να είμαστε αποτελεσματικοί και να γίνει γρήγορα (σς η αξιολόγηση)».

Ενώ για την ΕΛΣΤΑΤ, υπογράμμισε: «Αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα – Δεν παρεμβαίνουμε».

«Δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Προς το παρόν η συζήτηση ξεκίνησε. Είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε όλοι αυτοί να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της», ανέφερε.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ η κυβερνητική επρόσωπος σημείωσε ότι στόχος είναι στο επόμενο διάστημα να γίνει επεξεργασία ώστε να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας. «Η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί δεν την είδαμε. Ξεχνάμε τις εκλογές που έγιναν πέρυσι με ψηφισμένη συμφωνία με 221 βουλευτές, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η ΝΔ έλεγε ότι ήταν ένας δίκαιος φόρος. Το 92% θα πληρώσουν -κάποιοι μέσα σ’ αυτούς έχουν αύξηση μέχρι 10 ευρώ- μέχρι και 300 ευρώ λιγότερο. Αυξημένος είναι σε κάποιες μονοκατοικίες, Κολωνάκι, Ψυχικό και Γλυφάδα», είπε η κα Γεροβασίλη.

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έβρος: 47 ζώα βρέθηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

Νεκρά βρέθηκαν 47 ζώα στον Έβρο, τα οποία πέθαναν από δηλητηριασμένα δολώματα. Η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης (ΕΠΒΘ), που δραστηριοποιείται κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές...