Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η στρατηγική Μητσοτάκη απέναντι στο Μαξίμου

Με σταθερό βηματισμό συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσπάθεια να χτίσει συμμαχίες στο εξωτερικό, με ορίζοντα την επόμενη μέρα στη χώρα, την ώρα που, όπως σημείωναν στο newpost.grστελέχη της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση μπροστά στην ένδεια πολιτικής που τους χαρακτηρίζει, αναζητούν νέο αφήγημα στο τρίπτυχο «ρύθμιση χρέους – δίκαιη ανάπτυξη – διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να βρεθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία,ενώ προγραμματίζει επισκέψεις σε διάφορες περιοχές και στο εσωτερικό, στο διάστημα που απομένει μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Από το Βελλίδειο πάντως, όπως τόνιζε στενός συνεργάτης του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει μια υπόσχεση: «ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις, αλλά θα κινηθεί με σημαία του το ρεαλισμό, την αλήθεια και την κοινή λογική.

Όπως τόνιζε στο newpost.gr ο ίδιος συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί ο χρόνος τυπικά να μη θεωρείται προεκλογικός αλλά όλοι πιστεύουν ότι από το φθινόπωρο η χώρα, κυρίως λόγω των οικονομικών, εισέρχεται σε μια περίοδο ανοικτή σε οποιαδήποτε εξέλιξη. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, προκειμένου να τους πείσει ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα, την οποία εκπροσωπεί το κόμμα του με την πολιτική του πρόταση και για αυτό αξίζει να υπάρξει μια ευρύτερη συστράτευση κοινωνικών δυνάμεων στο πλευρό της ΝΔ.

Εκτός από το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση, ο κ. Μητσοτάκης, κυρίως από το βήμα της ΔΕΘ θα αναδείξει δύο ακόμη στοιχεία: πρώτον ότι η Θεσσαλονίκη για τον κ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», καθώς από όσα περιελάμβανε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτε δεν εφαρμόσθηκε, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13η σύνταξη και δεύτερον την «καθεστωτική νοοτροπία της κυβέρνησης» αναφέροντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης από κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης και τον «διαγωνισμό παρωδία», όπως τον χαρακτηρίζουν στη ΝΔ, για τις τηλεοπτικές άδειες.

Από την Πειραιώς θεωρούν ακόμη, πως οι επιθέσεις του Μαξίμου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόκειται να ενταθούν στο επόμενο διάστημα, όσο η κυβέρνηση βλέπει μπροστά της τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, γεγονός, που όπως λένε επιβεβαιώνεται και από την χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Real News. «Εκτός από ευχολόγια, ο κ. Τσίπρας αναλώθηκε σε επιθέσεις στη ΝΔ και στο πως θα μπορέσει να μας διχάσει», σημείωνε χαρακτηριστικά συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ