Όπως γνωστοποιεί σε χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Σαντορίνης, ενώ τις φωτογραφίες που ανέβασε, τις αφιέρωσε στους προηγούμενους υπουργούς υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, οι οποίοι, όπως γράφει, «από το 2010 δεν άφηναν να ανοίξει το έτοιμο νοσοκομείο».

Μάλιστα ο κ. Πολάκης ενημέρωσε για το είδος της επέμβασης «Αιμορροϊδεκτομή κατά LONGO», ενώ περιέγραψε και τον ασθενή αναφέροντας την ηλικία του «24 ετών». Μάλιστα περιέγραψε και το είδος της αναισθησίας που πραγματοποίησε κατά την χειρουργική επέμβαση: «γενική αναισθησία». Βέβαια ένα σημαντικό ερώτημα που τίθεται μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη είναι με ποιο δικαίωμα ο ίδιος χειρούργησε στο ΓΝ Σαντορίνης.

Είναι γνωστό ότι ο Παύλος Πολάκης, πριν γίνει υπουργός, ήταν Χειρουργός – Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου». Δηλαδή, με άλλα λόγια ήταν ιδιώτης ιατρός. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί ότι το ΓΝ Σαντορίνης είχε πρόσφατα ανακοινώσει την πρόσληψη δύο γενικών χειρουργών σε σύνολο τριών θέσεων, καθώς ο τρίτος προβλεπόταν ότι θα καλυφθεί από το υπάρχον δυναμικό του ΚΥ Θήρας.

Σύμφωνα δε με το άρθρο 64 παρ. 7 του Ν. 4368/2016 (ιδρυτικός νόμος του Νοσοκομείου Σαντορίνης), «Το πάσης φύσεως προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας, τακτικό και επί συμβάσει, είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ισχύουν δε για αυτό, ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας του, οι περιορισμοί, απαγορεύσεις και κωλύματα των σχετικών διατάξεων του ν. 3528/2007, όπως αυτός ισχύει».

Συνεπώς είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης εφόσον δεν έχει ουδεμία σύμβαση με το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα δεν είχε δικαίωμα να χειρουργήσει σε αυτό. Ακόμα δε περισσότερο αφού ο ίδιος είναι ιδιώτης ιατρός και με την κίνησή του να χειρουργήσει φαίνεται να «καπελώνει» τους συναδέλφους του που πρόσφατα προσελήφθησαν σε αυτό. Θα ήταν πλήρως θεμιτό ο κ. Πολάκης να έβγαζε μία φωτογραφία μετά τη χειρουργική επέμβαση που θα διενεργούσαν οι συνάδελφοί του και να ανέφερε ότι παρακολούθησε μία επέμβαση από τους συναδέλφους του. Όμως το να λέει ότι ο ίδιος συμμετείχε στην εν λόγω επέμβαση φαίνεται να μην είναι ούτε δεοντολογικό και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ούτε νόμιμο.

Συντάκτης: Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top