Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι Έλληνες επιλέγουν Σεπτέμβρη για τις διακοπές – Οι προορισμοί που προσελκύουν κόσμο

Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν καλή για τον τουρισμό από το εξωτερικό, όμως οι τουριστικοί φορείς διαπίστωσαν αύξηση και στον εσωτερικό τουρισμό.

Τα πρώτα σχόλια για το φετινό καλοκαίρι, αλλά και τους προηγούμενους μήνες είναι θετικά, με τους πράκτορες να εκτιμούν ότι ο καλός καιρός και οι δελεαστικές τιμές θα προσελκύσουν τουρίστες και τον Σεπτέμβριο, που είναι παραδοσιακά πιο οικονομικός.

Οι κρατήσεις, ήδη, δείχνουν ανοδική πορεία, ενώ με σύμμαχο τον καλό καιρό οι πράκτορες θεωρούν ότι θα έχουν και ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, καθώς τα πακέτα είναι πολύ δελεαστικά και μπορούν να προσελκύσουν τους αδειούχους του Σεπτεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν ότι ο Σεπτέμβριος του 2016 θα είναι καλύτερος τουριστικά από τον περυσινό, σημειώνοντας αύξηση 10%, με τα κοντινά νησιά των Κυκλάδων αλλά και προορισμούς όπως η Χαλκιδική, το Πήλιο και η Πελοπόννησος να ευνοούνται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HATTA Λύσσανδρο Τσιλίδη, η ”Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ελκυστικός προορισμός και μέσα στην κρίση, καθώς όλοι οι τουριστικοί φορείς έχουν αναδιπλωθεί και προσφέρουν καλύτερο προϊόν σε πιο συμφέρουσες τιμές”.

Ανδρεάδης: Στα 25 εκατ. οι τουρίστες το 2016

Ως μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό χαρακτηρίζει το 2016 και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης, τόνισε, ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση των τουριστικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προς Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι οι ελεύσεις τουριστών την φετινή χρονιά, θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια (χωρίς σε αυτά τα στοιχεία να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας), ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αναφερόμενος, δε, στα έως τώρα στοιχεία επισήμανε, ότι και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις του σε σχέση με πέρυσι, όταν κινήθηκε στο -14% σε σχέση με το 2014, λόγω των Capital Controls.

Tην ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υποστηρίζει ότι οι αφίξεις κινούνται ανοδικά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τους επόμενους δύο μήνες, τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες φανερώνουν σημαντική βελτίωση των πληροτήτων τους και γενικά η εικόνα του Αυγούστου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Ιουλίου, προδιαθέτοντας ταυτόχρονα και για έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, εκτός απροόπτου.

Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε, ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και φαίνεται ότι η συνδεσιμότητα της χώρας (αεροπορικές πτήσεις) θα είναι έως τις αρχές Νοεμβρίου αρκετά καλή (κυρίως όμως για Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ