Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί αγώνες και … μικροβιολόγοι!!!

Χρονογράφημα του Μιχάλη Τζανάκη

Έναρξη Ολυμπιάδας και οι απανταχού φίλοι του αθλητισμού θα καθηλωθούν στις οθόνες, για να δουν τα κορυφαία δημιουργήματα της … επιστήμης!!!

Κάποτε ο πρωταθλητισμός συγκινούσε γιατί ξεχώριζαν εκείνοι που αξιοποιούσαν τα σπάνια «φυσικά» προσόντα τους μέσω της επιμελημένης προετοιμασίας τους, ενώ σήμερα ο αθλητισμός δε συγκινεί κανέναν, παρά μόνο τους … μικροβιολόγους, αφού πλέον σ’ αυτούς εναπόκειται η βράβευση των πρωταθλητών!!!

Δυο τρεις δεκαετίες τώρα περισσότερο ασχολούμαστε με τα … ούρα των πρωταθλητών, παρά με τα «επιτεύγματά» τους, διότι πολύ απλά απ’ τα πρώτα εξαρτώνται και τα δεύτερα! Κανένα «χρυσό» ή «αργυρό» μετάλλιο δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, πριν υπάρξει το πόρισμα του αρμόδιου … μικροβιολόγου, καθότι οι επίδοξοι «πρωταθητές» λαμβάνουν διάφορα «δυναμωτικά» ουδεμία σχέση έχοντα με τον «μέλανα ζωμό» των Λακώνων, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους!

Δεν είναι μακριά ο χρόνος κατά τον οποίο θα δούμε κάποιον «ολυμπιονίκη» να χλιμιντρά ή να έχει βγάλει … πέταλα, αν πρόκειται για δρομέα ή να έχει βγάλει … λέπια, αν πρόκειται για κολυμβητή, προς δόξα του «ευ αγωνίζεσθαι» και των ιδεωδών της «άμιλλας» και του «ολυμπισμού»!

Ως Έλληνες νομίζω πως αναπολούμε τις προ δωδεκαετίας «δόξες» μας, τότε που η Γιάννα έμπαινε αεράτη στο ολυμπιακό στάδιο που εσείετο από τις ζητωκραυγές των Ελλήνων, οι οποίοι ανέμεναν εναγωνίως τον «θρίαμβο» των πρωταθλητών μας, λίγο πριν αυτοί γίνουν δεκτοί στο … προεδρικό μέγαρο και «δαφνοστεφανωθούν» στο Καλλιμάρμαρο, -ενίοτε ονοματοδοτούσαν και φέρρυ μποτ- προκειμένου να μας υπενθυμίσουν το «μεγαλείο» της φυλής!

Ε, και τότε μερικά … ούρα των πρωταθλητών μας δεν ήταν απολύτως «καθαρά» βάσει μικροβιολογικής εξέτασης, ενώ κάποια άλλα … ούρα δεν έφτασαν ποτέ στα μικροβιολογικά εργαστήρια, έτσι ώστε επλήγη ολίγον το «μεγαλείο» της φυλής αθλητικώς, λίγο πριν πληγεί και πολιτικώς και οικονομικώς!!!

Αλλά για να επανέλθουμε στον παρόντα χρόνο, νομίζω πως η περιέργεια των απανταχού φίλων του αθλητισμού έχει περιοριστεί γύρω από τις επιδόσεις των υπερ-αθλητών και υποψιασμένοι αναμένουμε να δούμε ποια πολυεθνική θα υπερισχύσει έναντι κάποιας άλλης, και ποιοι είναι καλύτεροι στη … χημεία σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους από άλλες χώρες! Οψόμεθα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...