Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Σώρρας και το νερό του Καματερού

Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος

Κάποιοι φίλοι εντυπωσιάστηκαν από την συγκέντρωση του Σώρρα στην Τρίπολη. Μάλλον δεν είχαν (λόγω ηλικίας) δει συγκεντρώσεις του Καματερού.

Ο Γιώργος Καματερός (1940-1998) ήταν ένας δικηγόρος από την Κω, που έγινε γνωστός για το σκάνδαλο με το “νερό” του, που υποστήριζε ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Ο Καματερός εμφανίσθηκε στο προσκήνιο το 1976, όταν ανακοίνωσε πως είχε εφεύρει ένα φάρμακο που είχε την ικανότητα να αναστέλλει και να εξουδετερώνει κάθε νεοπλασματική νόσο !!! Η περίπτωσή του έλαβε τεράστιες διαστάσεις, καθώς τις κινήσεις του πρόβαλλαν οι τότε εφημερίδες αλλά και η τηλεόραση, και εκατοντάδες κόσμου συνέρρεαν στις ομιλίες του, όπου μοίραζε δωρεάν το “φάρμακό” του, το περίφημο “νερό του Καματερού”.


Εφημερίδα “Απογευματινή”. Το 1976 ήταν το αντίστοιχο της σημερινής “Espresso”, αλλά με πολύ μεγαλύτερη κυκλοφορία.


Στο απώγειο της “δόξας” του, θυμάμαι το νερό να μοιράζεται από βυτιοφόρα έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό. Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που ενώ στην αρχή μοίραζε το νερό σε μπουκαλάκια, μετά έφερνε ολόκληρα βυτιοφόρα, το νερό των οποίων υποτίθεται ότι “ενεργοποιούσε” … Και ο κοσμάκης το έχαφτε. Αλλά βλέπετε, τότε είχαμε 1976. Όσοι δεν πίστευαν ότι θα μας σώσει το ΚΚ, πίστευαν τους Καματερούς …

Δυστυχώς, δεν βρήκα φωτογραφία να δείχνει τις απίθανες ουρές

Όμως, το 1976 υπήρχαν ακόμη Νόμοι. Και ο Καματερός δικάσθηκε για το σκάνδαλο που προκάλεσε και καταδικάσθηκε σε φυλάκιση. Δίκαιη τιμωρία, αφού πολλοί καρκινοπαθείς τον είχαν πιστέψει και είχαν διακόψει τη θεραπεία τους.
Μέχρι και η ΑΕΚ είχε πιστέψει στο νερό του Καματερού. (Η απελπισία να πάρει κάποτε πρωτάθλημα, ήταν πιο βαριά κι από καρκίνο.)


Στις λαϊκές γειτονιές είχε μεγαλύτερη απήχηση ο Καματερός. Και μοίραζε νερό και στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αλλά, ας σοβαρευτούμε.

Μακάρι να ήταν ο Καματερός ή ο Αρτέμης Σώρρας το πρόβλημα.
Το ότι ο Καματερός με το νερό του μάζευε χιλιάδες, δεν ήταν επαρκής λόγος για τους γιατρούς και τους ερευνητές να σταματήσουν να πολεμούν τον καρκίνο.
Ας αφήσουμε λοιπόν τον Σώρρα να κάνει τη “δουλειά” του και ας συγκεντρωθούμε κι εμείς στη δική μας. Αυτοί που μαζεύτηκαν να τον ακούσουν (σαν αυτούς που στήνονταν με τις ώρες στην ουρά για το νερό του Καματερού) είναι απλά απελπισμένοι που δυσκολεύονται να σκεφτούν λογικά.
Και μέχρι η Ιατρική να νικήσει οριστικά τον καρκίνο, τόσο θα υπάρχουν νερά του Καματερού.
Αυτό ισχύει και στην πολιτική …
Και όσοι νομίζουν ότι το 2016 ο κόσμος είναι πιο “ψεκασμένος” απ’ ότι ήταν το 1976, ποτέ δεν θα καταλάβουν τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ.
Δεν φταίνε οι “Καματεροί”. Η απουσία προτάσεων και λύσεων φταίει.
Όσο λείπουν αυτές, τόσο θα θριαμβεύει ο κάθε σύγχρονος “Καματερός”, είτε λέγεται Τσίπρας είτε Σώρρας είτε Μιχαλολιάκος, Βαρουφάκης, Καμμένος, Κωνσταντοπούλου ή όπως αλλιώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ