Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την ιδεολογία του ή τη θρησκεία του, αλλά αυτό που δεν είναι επιτρεπτό είναι η βία στην πράξη, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατέστησε σαφές ότι η πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τελείως ξένη με την αναρχική ιδεολογία».

Σχολιάζοντας δε τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση «κλείνει το μάτι» στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες. παρατήρησε ότι «η αντιπολίτευση πρέπει να αποφασίσει αν είμαστε με τους αντιεξουασιαστές ή με τους «άλλους».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση για στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει ούτε «ανοχή» ούτε «επιλεκτικότητα» στην προάσπιση των δικαιωμάτων του καθενός.

Παράλληλα εκτίμησε ότι κύριο μέλημα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των συλληφθέντων, περιλαμβανομένων αντιεξουσιαστών όπως ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης.

«Οι δηλώσεις Κυρίτση δεν είναι άτοπες [...] Δεν υπάρχει διαφωνία απο κανέναν για το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη», επισήμανε.

Όσον αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία ο κ. Κυρίτσης διετύπωσε επίσης ενστάσεις , ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι η επένδυση θα γίνει «με βάση το νόμο», και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Τέλος σε ερώτηση εάν η ιδιωτικοποίηση είναι η σωστή επιλογή για το πρώην αεροδρόμιο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σχολίασε ότι όλα θα κριθούν από το αποτέλεσμα, δηλαδή από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και από το πώς θα αξιοποιηθεί η έκταση.


iefimerida.gr 
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top