Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Βράζει» η Χίος για το μεταναστευτικό: Στο 70% η πτώση του τουρισμού!

Διαμαρτυρία στο Κέντρο Φιλοξενίας και Υποδοχής από δεκάδες επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων
Στο Κέντρο Φιλοξενίας και Υποδοχής Προσφύγων στη Χίο, διαμαρτυρήθηκαν χθες δεκάδες επιχειρηματίες, κυρίως τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού. Η κατάσταση που επικρατεί, όπως δηλώνουν στο βίντεο, έχει οδηγήσει στην μείωση του τουρισμού ακόμα και 70%! Μεγαλη είναι η μείωση της τουριστικής κίνησης και στα άλλα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τη Λέσβο δηλαδή και τη Σάμο.

Ο Πέτρος Φεγγουδάκης, Πρόεδρος Ξενοδόχων Χίου, κάνει λόγο για τεράστια μείωση κίνησης και όπως λέει, ο Αύγουστος που μπήκε είναι σα να μην υπάρχει. Στα λόγια του Προέδρου των Ξενοδόχων της Χίου αποτυπώνεται πεντακάθαρα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού το νησί της μαστίχας, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. «Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης» όπως είπαν.

Τουριστικός πράκτορας χρόνια στο νησί ο κ. Στέφανος Μανίκας υποστηρίζει ότι το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών. Το μεταναστευτικό, άλλα και οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έφεραν την τουριστική κίνηση στο σημείο μηδέν.

«Έχουμε καταστραφεί και έρχεται χειμώνας» λέει μία κοπέλα που είναι ιδιοκτήτρια τουριστικής επιχείρησης, ενώ ότι ο χειμώνας που έρχεται θα τον βρει με άδεια ταμεία και αυτόν και πολλούς συναδέλφους του, φοβάται και ιδιοκτήτης μιας τουριστικής επιχείρησης, που επένδυσε φέτος πολλά χρήματα.

star.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ