Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η ιταλική κυβέρνηση δίνει 500 ευρώ στους νέους για να αγοράσουν… βιβλία

Η ιταλική κυβέρνηση σε μια προσπάθειά της να εμπλουτίσει την πολιτιστική ζωή των νέων καθώς και να φέρει νέους μαζί, θα ξεκινήσει να μοιράζει ένα κουπόνι αξίας 500 ευρώ σε κάθε Ιταλό πολίτη όταν συμπληρώνει τα 18 έτη.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, και οι νέοι θα μπορούν με το κουπόνι αυτό να αγοράσουν βιβλία, εισιτήρια συναυλιών, θεάτρου και κινηματογράφου, θα μπορούν να μπουν σε μουσεία καθώς και στα εθνικά πάρκα της χώρας.

Από την πρωτοβουλία αυτή θα ωφεληθούν σε πρώτη φάση περίπου 575.000 έφηβοι και αν και το πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει 290 εκατομμύρια ευρώ στο ιταλικό κράτος, ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Τομάσο Νανιστίνι πιστεύει πως είναι χρήματά σωστά επενδυμένα.

«Η πρωτοβουλία στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους, υπενθυμίζοντας τους πως υπάρχει μια κοινωνία η οποία τους καλοσωρίζει με αυτό τον τρόπο μόλις ενηλικιωθούν » αναφέρει στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει ανάλογο κουπόνι για το 2017 για τους δασκάλους οι οποίοι θα μπορούν να το αξιοποιήσουν για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτiση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ