Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στη δομή της Ελληνικής Αστυνομίας όπως προκύπτει από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μπαίνει «λουκέτο» σε τέσσερα στα δέκα αστυνομικά τμήματα ενώ επανέρχεται και ο θεσμός των «πολυδύναμων κέντρων».

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στην Αττική από τα 91 τμήματα ασφαλείας μένουν μόλις τα 71, ενώ από τα περίπου 123 αστυνομικά τμήματα μένουν τα 87 και 11 αστυνομικοί σταθμοί. Παράλληλα, τα Τμήματα τροχαίας περιορίζονται σε 15.

Καταργείται το αρμόδιο τμήμα προστασίας επισήμων της Κρατικής Ασφάλειας και οι περίπου 1000 αστυνομικοί εντάσσονται στη γενική διεύθυνση προστασίας επισήμων.

Τέλος στην επαρχία καταργούνται Αστυνομικά Τμήματα παραμεθόριων περιοχών, με την αστυνόμευση τους να υπάγεται σε υπηρεσίες που απέχουν πολλά χιλιόμετρα από αυτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν αποτελούν απόψεις
του logia-starata.blogspot.com, και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

Οι διαφωνίες είναι θεμιτές ή και απαραίτητες Η θέση φέρνει την αντίθεση και με λίγη διάθεση ίσως βρεθεί η σύνθεση. Για το λόγο αυτό θα παρακαλούσαμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια.

Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

loading...

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top